Šport > Nogomet
19 ogledov

Real je Barçi rekel: "Gracias!" Dvojček Karima.

Lionel Messi proti Real Sociedadu Reuters
Ne prvič in kot kaže tudi ne zadnjič je Barcelona izgubila točke na tekmi, ki sledi reprezentančnemu premoru. V San Sebastianu se je Real Sociedad vrnil po zaostanku z 0:2 in to po tem, ko sta Katalonce v vodstvo popeljala Xavi Hernández in Francesc Fabregas. Večer je Barçi pokvarila tudi poškodba Alexisa Sáncheza. Real Madrid je vzel ponujeno in na sosedskem obračunu doma odpravil Getafe (4:2).

Barcelona je vsako leto boljša, toda na virus FIFA še ni postala imuna. Tako namreč v Španiji imenujejo slabše predstave nogometašev, ki se po reprezentančnih akcijah vrnejo v svoje klube, in pri redkih je ta bolezen tako očitna, kot ravno pri Barceloni, ki je proti Realu Sociedadu zapravila vodstvo z dvema goloma prednosti. Xavi Hernández in Francesc Fabregas sta v razmaku nekaj minut zabila v prvem polčasu, a so se Baski s podobno hitrostjo vrnili v drugem. Imanol Agirretxe in Antoine Griezmann sta izenačila, predvsem pri izenačujočem golu pa je bilo zanimivo spremljati reakcijo glavnega sodnika - Mateu Lahoz se je namreč odločal, ali bi izključil Sergia Busquetsa ali ne, na koncu pa mu je pokazal rumeni karton. Za kaj je šlo? Agirretxe je preigral vratarja Victorja Valdésa in streljal, Busquets pa je strel namerno zaustavil z roko, toda žoga je padla na nogo Griezmanna, ki je zabil.

Krčevito branjenje v zadnjih trenutkih tekme bi Kataloncem lahko vzelo tudi točko, saj je Dani Alves za las zgrešil lastna vrata. Pred tekmo z AC Milanom v prvem kolu letošnje Lige prvakov se je resneje poškodoval tudi napadalec Alexis Sánchez, ki naj bi bil zaradi poškodbe stegenske mišice z zelenic odsoten med šestimi in osmimi tedni.

Precedens: sodnik piskal v korist Reala!

Dolgo časa je José Mourinho čakal, da mu bodo sodniki naredili kakšno uslugo. Ta je končno prišla na tekmi Real Madrida in Getafeja, kjer je kraljevi klub dolgo časa lomil odpor sosedov z južnega obrobja mesta, vodilni gol Karima Benzemaja pa je modrim uspelo izničiti prek Mikuja. Glavni delilec pravice Clós Gomez je nato sredi drugega polčasa podaril enajstmetrovko domačim, saj je počasni posnetek pokazal, da se je prekršek Cate Díaza nad Cristianom Ronaldom zgodil izven kazenskega prostora. Ronaldo se za to ni menil, zabil gol, Benzema pa je kmalu dodal še tretjega. Getafe je prek Mikuja znižal rezultat in pretil vse dokler na končnih 4:2 ni povišal Gonzalo Higuaín.

Španska liga, 3. kolo:

Real Sociedad : Barcelona 2:2 (0:2)
Agirretxe (59), Griezmann (61); Xavi (10), Fabregas (12)

Villarreal : Sevilla 2:2 (1:1)
Rossi (35/11-m), Ruben (72); Negredo (24), Alexis (86)
RK: Lopez (Villarreal/22)
Negredo (Sevilla) je v 24. minuti zgrešil enajstmetrovko.

Real Madrid
: Getafe 4:2 (1:1)
Benzema (14, 69), Ronaldo (60/11-m), Higuain (89); Miku (39, 74)

Valencia
: Atlético Madrid 1:0 (0:0)
Soldado (52)

Real Betis : Mallorca 1:0 (0:0)
Martin (87)

Racing Santander : Levante 0:0

Rayo Vallecano : Zaragoza 0:0

Osasuna : Sporting Gijon 2:1 (2:0)
Nino (28), Cejudo (30); Barral (75)

Espanyol : Athletic Bilbao 2:1 (1:0)
Garcia (25, 73); Llorente (62)

Malaga
: Granada 4:0 (2:0)
Cazorla (4, 48), Joaquin (25, 72)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.