Šport > Nogomet
22 ogledov

Cole trenerju: "S tvojo taktiko ne bo lovorik!"

Andre Villas-Boas Villas Boas Chelsea Fulham Premier League Anglija angleška lig EPA
Retzultatska kriza – zadnji udarec je bil poraz 1:3 v osmini finala Lige prvakov proti Napoliju – ni najhujše, kar trenutno prestaja Chelsea. Vre tudi v drobovju moštva.

Andre Villas-Boas se verjetno – če sploh spi – zbuja z velikim glavobolom. Chelsea ima v Premier League na petem mestu velikanskih 17 točk zaostanka za vodilnim Manchester Cityjem. V Ligi prvakov pa je torkova noč prinesla dodatne bolečine – Londončani so se stalili v neapeljski lavi - 1:3. A ko bi bilo le to. Portugalec bo še nekaj mesecev brez poškodovanega kapetana Johna Terryja, Franka Lamparda in Ashleyja Cola pa je na klop posadil kar sam. Zaradi kritik "novega Mourinha", menijo angleški mediji. Po zapisih The Suna je namreč Cole trenerju pred tekmo v Neaplju zabrusil: "Prišel sem, da bi osvajal lovorike, a s tvojo taktiko jih ne bom nikoli!" Omenjena igralca po srečanju nista želela dajati izjav.

Villas-Boas je sicer pojasnilo za sedenje omenjenega dvojca našel v taktiki (Lampard) in nepopolni pripravljenosti zaradi poškodbe (Cole). "Kakršnokoli pojasnilo bi vam dal, bi bilo fantastično, a le če bi zmagali tekmo," je novinarjem dejal Portugalec: "Pogovarjal sem se z Ashleyjem in Frankom. Seveda sta bila razočarana, vendar je to odločitev, ki jo je treba sprejeti. Zaradi izkušenj, ki jih premoreta, sta bila prepričana, da bi lahko pomagala ekipi. Moja izbira pa je bila povezana najboljša ekipa." Nekdanji trener Porta je sicer popolnoma prepričan, da je Roman Abramovič še vedno njegov velik zaveznik in da bo na Chelseajevi klopi zagotovo sedel tudi na povratni tekmi.

V njegov bran je stopil tudi prekaljeni vratar Petr Čech: "Vemo, da trdo dela za nas. Na vsako tekmo se pripravi stoodstotno predano in igralci to cenimo. Na povratni tekmi bo težko, a borili se bomo do smrti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.