Šport > Nogomet
23 ogledov

Conte suspendiran za deset mesecev

Conte Juventus Lecce Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Italijanska nogometna zveza je zaradi vpletenosti v škandal z nameščanjem izidov za deset mesecev suspendirala trenerja državnega prvaka Juventusa Antonia Conteja. Trije italijanski nogometaši pa so jo za zdaj odnesli brez posledic.

Suspenz je doletel Antonia Conteja, medtem ko je italijanska nogometna zveza oprostila Leonarda Bonuccija in Simoneja Pepeja, prav tako pa so oprostili nekdanjega kapetana Bologne Marca Di Vaia.

Conte Juventus Atalanta pokal naslov scudetto slavje Serie A Italija liga prvens | Avtor: EPA EPA
Disciplinska komisija je Conteja kaznovala, ker naj bi kot trener Siene vedel, da je na tekmah njegovega moštva proti Novari in Albinoleffeju prišlo do nameščanja izidov, a tega nikomur ni sporočil. Tožilec Stefano Pallazi je zahteval 15 mesečni suspenz, kazen pa je vendarle manjša. Z osemmesečno prepovedjo opravljanja nogometnih funkcij je kaznovan tudi Contejev pomočnik Angelo Alessio. Juventus je že napovedal pritožbo, utegne pa se zgoditi, da bo Conte po kazni tudi zapustil ekipo.

Slabo so jo odnesli tudi nekateri klubi. Lecce in Grosetto se bosta morala iz druge lige preseliti v tretjo, Novara bo tekmovanje začela z dvema točkama minusa, Bologna bo morala plačati 30 tisoč evrov, medtem ko so Udinese oprostili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.