Šport > Nogomet
22 ogledov

Conte: "To je absurd"

Conte Juventus Lecce Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Antonio Conte, trener italijanskega prvaka Juventusa, v sredo ni dočakal pozitivnega razpleta svojega priziva na zveznem sodišču, kjer se je pritožil na desetmesečno prepoved opravljanja trenerskega poklica s strani italijanske nogometne zveze. Odločil se je razkriti svojo stran zgodbe.

"Prišel je čas, da razkrijem svojo plat medalje. Skozi celoten postopek sem se skušal obnašati častno, čeprav se mi je zgodila velika krivica. Nikoli v življenju nisem stavil, zdaj pa sem postal simbol stavnega škandala," je na uvodu v novinarsko konferenco povedal nekdanji vezist Juventusa, ki ga bo na klopi "stare dame" v letošnji sezoni nadomestil njegov pomočnik Massimo Carrera.

Antonio Conte se je v nadaljevanju izjave dotaknil tudi poteka sodnega procesa in "kronske priče" tožilstva, nekdanjega igralca Siene, Filippa Carobbia. "Carobbia, ki so ga predstavili kot mojega nekakšnega najboljšega prijatelja, so vzeli za kredibilnega, medtem ko mojim besedam niso verjeli. Raje so se zanesli na besedo nekoga, ki je dokazano prodajal tekme tri leta in pol, ki je izdal lastno družino. To je absurd!"

"Povsem so uničili mojo kredibilnost med igralci. Kako naj zdaj nekoga sankcioniram, če je okrog mene takšen dvom? Sem nedolžen in v poravnavo, ki so mi jo sicer predlagali moji odvetniki, nisem hotel pristati. Vsaj tisti, ki me poznajo, vedo, kakšen je Antonio Conte v resnici. Vse svoje zmage sem si priboril na igrišču," je zaključil 43-letnik.

Naj spomnimo, da si je Antonio Conte desetmesečni suspenz "prislužil" z domnevnim nereagiranjem v primeru, ko naj bi vedel za nameščanje tekem, ko je bil še trener Siene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.