Šport > Nogomet
18 ogledov

CR7 na pomoč palestinskim otrokom

cristiano ronaldo EPA
Prvi zvezdnik madridskega Reala Cristiano Ronaldo se je izkazal z velikim srcem. Na dobrodelni dražbi za pomoč palestniskim otrokom je prodal prestižno nogometno lovoriko, zlati nogometni čevelj, ki ga je lani prejel kot najboljši strelec stare celine.

Anonimni kupec je za Ronaldov zlati čevelj plačal kar poldrugi milijon evrov, vendar pa izkupiček ne bo šel na račun enega najbolje plačanih nogometašev na svetu. Ves izkupiček bo portugalski zvezdnik, ki je v sezoni 2010–2011 s 40 zadetki v španski La Ligi postal najboljši evropski napadalec, namenil šolanju otrok v Palestini. Ne gre dvomiti, da bo Ronaldova poteza še povečala Realovo priljubljenost v Palestini. Ronaldo pa ne bo preveč prikrajšan. V svoji posesti ima namreč še en zlati čevelj, ki ga je prejel po izvrstni sezoni 2007–2008 v angleški Premier League.

Pepe: ''Mediji so krivi za Ronaldovo negativno podobo''

Pred obračunom Lige prvakov med Manchestrom Cityjem in Realom Madridom je spregovoril Pepe, ki je prepričan, da so za negativno podobo Cristiana Ronalda odgovorni mediji. ''Mnogo ljudi Cristiana smatra za najboljšega igralca na svetu. Pomagal nam je osvojiti naslov. Mediji so krivi, da ima slab ugled. Ustvarjajo dvome in ga prikazujejo kot slabega človeka. Za nas je pomembno, da je srečen in nam pomaga osvajati lovorike,'' je povedal Pepe, ki ni prepričan, kakšne načrte za prihodnost ima prvi zvezdnik galaktikov. ''Samo on, njegov agent in klub vedo, kakšna je njegova prihodnost. Kot njegov prijatelj lahko povem, da si želim, da še dolgo ostane v Madridu, vendar bo moral klub podaljšati njegovo pogodbo,'' je dodal Pepe.

Tévez: ''Ronaldo misli, da je najboljši''

carlos tevez | Avtor: EPA EPA
Nogometaš Manchestra Cityja Carlos Tévez je za najboljšega nogometaša na svetu označil rojaka Lionela Messija. ''Razumljivo je, da Ronaldo verjame, da je najboljši na svetu. Vsakdo, ki doseže od 37 do 40 golov na sezono ima pravico do takšnega mnenja, a če vprašate mene, bom vedno rekel Messi,'' je povedal Argentinec in razkril, kako bodo poskušali ustaviti portugalskega superzvezdnika. ''Poskrbeti moraš, da ti ne pride za hrbet. Ko enkrat dobi priložnost za tek, je zelo nevaren, zato ga bo treba ustaviti prej. On je eden najboljših nogometašev na svetu in prepričan sem, da bo igral tako kot vedno. Zdi se, da nikoli ne čuti pritiska. Ves čas ga bo treba budno paziti,'' je zaključil Tévez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.