Šport > Nogomet
30 ogledov

''Če bi bil jaz, bi dobil rdečega''

Alves Spartak Moskva Barcelona Liga prvakov Lužniki EPA
Brazilski nogometaš Dani Alves je po pokalnem El Clásicu spregovoril o rasizmu v španskem nogometu, grobi igri Real Madrida in izhodišču pred povratno tekmo na Camp Nouu. Nogometaš Barcelone je zadovoljen, da bodo Katalonci o svoji usodi odločali pred domačimi navijači.

Barcelona je na prvi tekmi polfinala španskega pokala (Copa del Rey) na Santiagu Bernebéu iztržila dobro izhodišče (1:1) pred povratnim srečanjem na Camp Nouu. ''Nismo bili zadovoljni z razpletom, saj nismo izkoristili svojih priložnosti. Zavedamo se, da bo odločitev padla doma, kjer imamo lepo priložnost, da si zagotovimo napredovanje,'' je povedal Alves, ki je bil v Madridu tarča rasističnih opazk. ''O odhodu z zelenice nisem razmišljal, čeprav gre za nadlegovanje. To se ne dogaja samo na Bernabéu, ampak na vseh stadionih. Ljudje se borijo proti temu, ampak rasizem se še vedno dogaja. Škoda. Rasizem v nogometu je izgubljena bitka, dokler ne bodo sprejeti drastični ukrepi. V Španiji sem že deset let in še vedno je isto,'' je dodal 29-letnik.

xabi alonso | Avtor: EPA EPA
Nogometne zveze po vsem svetu se že dolgo borijo proti rasizmu, kar se je v preteklosti vedno izkazalo za Sizifovo delo. Alves ponuja rešitev: ''Sankcije za klub. Ampak ne v višini 1000, 2000 evrov. Morali bi se zgledovati po Angliji. Na nogometnih stadionih ni manir,'' je prepričan Brazilec.

Alves se je dotaknil tudi grobe igre nogometašev belega baleta, še posebej Álvara Arbeloe in Xabija Alonsa. ''Ne bi smel soditi. Kar ste videli, ni nič novega. To se dogaja že nekaj časa, a kar se zgodi na igrišču, ostane na igrišču. Ne glede na njihov odnos,'' meni nogometaš Barcelone, ki se je pritoževal tudi nad dvojnimi merili delilca pravice: ''Vsi vemo, kako deluje Xabi Alonso, a storiti ne moremo ničesar. Še vedo pa ne razumem, zakaj Ronaldo v 30. minuti ni prejel rumenega kartona. Če bi bil jaz, bi dobil rdečega. A ljudem ne bi bilo tako zanimivo, če bi Ronaldo manjkal na povratni tekmi, ker potem ne bi bilo dvoboja z Messijem. Povem, kar mislim,'' je zaključil Alves.

Komentarjev 2
  • bla_blabla 21:12 31.januar 2013.

    Hvala strokovnjak!!!

  • mihatirs 18:53 31.januar 2013.

    Največji simulator Barcelone...upam da ga v roku 2let ne bo več oz. da bo gnil v kakšni ruski ligi!