Šport > Nogomet
25 ogledov

CR7 odločil El Clásico in prvenstvo

Cristiano Ronaldo
1/20
Reuters
Real Madrid je v pravem trenutku prekinil niz prvenstvenih porazov proti Barceloni in v 35. kolu španskega prvenstva na Camp Nouu po zaslugi Cristiana Ronalda slavil z 2:1. Galaktiki imajo sedaj na vrhu lestvice sedem točk prednosti pred Katalonci in lahko počasi že začnejo proslavljati prvi naslov državnih prvakov po štirih letih.

Špansko prvenstvo je po gostujoči zmagi Real Madrida na "El Clásicu" v 35. kolu bržkone odločeno. Galaktiki imajo štiri kola pred koncem pred Barcelono sedem točk prednosti, ki jih bodo težko zapravili. Za Real je bila to prva prvenstvena zmaga proti Barceloni, odkar jo vodi Josep Guardiola, a še toliko bolj pomembna, saj bo belemu baletu najverjetneje prinesla 32. naslov španskega prvaka.

Real je ob začetku srečanja zagospodaril na igrišču in si priigral nekaj udarcev iz kota, toda Víctor Valdés je svojo mrežo uspel ohraniti nedotaknjeno. Priložnost se je po napaki Realove obrambe ponudila tudi Daniju Alvesu, ki pa ga je s pravočasnim posredovanjem prehitel Iker Casillas in v zadnjem trenutku izbil žogo.

V 17. minuti pa šok za Camp Nouu. Domači kapetan Carles Puyol si je privoščil napako, ko je po podaji iz kota predolgo okleval in ni izbil žoge izpred svojih vrat, kar je s pridom izkoristil Sami Khedira in iz neposredne bližine zadel za 0:1.

Barcelona je po zaostanku počasi prevzela pobudo nad srečanjem. Katalonci so imeli veliko priložnost v 27. minuti, ko je Lionel Messi z žogo v prostor izjemno zaposlil Xavija Hernándeza, ki je ustrelil le za nekaj centimetrov mimo desne vratnice Casillasa. Barcelona si do konca prvega polčasa ni več priigrala priložnosti, v okvir vrat Reala pa ni sprožila niti enega strela.

Real je drugi polčas začel močno obrambno naravnan, tako da je bila Barcelona še bolj dominantna, a si je priigrala le nekaj polpriložnosti, k jih je zapravili Cristian Tello (dvakrat), Xavi pa je z 20-metrov streljal mimo desne vratnice.

Ronaldo takoj odgovoril Sánchezu

Kmalu zatem pa je Camp Nou eksplodiral. Barcelona je po strelu Tella in kar nekaj odbitih žogah iz neposredne bližine izenačila prek Alexisa Sáncheza, ki je v igro prišel zgolj minuto pred tem, ko je zamenjal Xavija. Navijači ponosa Katalonije so v tistih trenutkih začutili, da bi njihovi ljubljenci lahko napravili preobrat, a njihove upe je le tri minute kasneje pokopal Cristiano Ronaldo.

Portugalec je na desni strani dobil izjemno podajo Mesuta Özila, nato pa brez večjih težav premagal Valdésa. Barcelona je do konca srečanja poskušala priti vsaj do izenačenja, toda vse je bilo zaman in veliko slavje Reala sredi Barcelone se je lahko začelo.

Špansko prvenstvo, 35. kolo:

Sporting : Rayo Valecano 2:1 (1:0)
Sangoy (17), Bilić (78); Labaka (51)

Mallorca : Zaragoza 1:0 (1:0)
Victor (34)

Barcelona : Real Madrid 1:2 (0:1)
Sanchez (70); Khedira (17), Ronaldo (73)

Sevilla : Levante 1:1 (1:1)
Negredo (21); Koné (28)
Negredo (Sevilla) je v 87. minuti zapravil enajstmetrovko.

Granada : Getafe 1:0 (1:0)
Jara (18)

Real Sociedad : Villarreal 1:1 (0:1)
Vela (85); Senna (42)

Racing Santander : Athletic Bilbao 0:1 (0:1)
Toquero (12)

Atlético Madrid : Espanyol 3:1 (1:1)
Godin (9), Turan (59, 61); Vila (19)

Valencia : Real Betis 4:0 (1:0)
Jonas (6), Feghouli (63), Soldado (86), Piatti (88)
RK: Dorado (58), Molina (90/oba Betis)

Osasuna : Málaga 1:1 (0:0)
Nino (53); Cazorla (67)



Komentarjev 6
  • blogdoctorzhivago 06:46 22.april 2012.

    Ronaldu je uspelo. Je treba pošteno priznati.

  • bojovi 23:32 21.april 2012.

    Najbrž je težko za Barco ko jjih sodniki več ne spravljajo čez :).

  • bojovi 23:31 21.april 2012.

    Haaaaaaaahahhahhaha hvala novinarji :D. Če pa komu kaj ni prav pa naj grejo na 24ur. Tam so izjemno pristranski in tam ko samo nekdo prdne v Barceloni oni objavijo ekstra dolg članek. Hvala novinarji da niste pristranski.