Šport > Nogomet
22 ogledov

CR7 z boljšim povprečjem od Messija

Cristiano Ronaldo Real Madrid Copenhagen EPA
Napadalec Reala Madrida Cristiano Ronaldo je v letu 2013 dosegel že 50 zadetkov oziroma 1,11 gola na tekmo.

Cristiano Ronaldo je na dobri poti, da leto 2013 postane najboljše strelsko leto v njegovi karieri. Portugalski reprezentant je do tega trenutka dosegel 50 golov (44 za Real Madrid, šest za reprezentanco) in se približuje dosežku iz lanskega leta, ko je zabil 63 golov (58 za kraljevi klub in pet za Portugalsko).

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
Če bo Ronaldo ostal v začetni postavi belega baleta in ga bo Paulo Bento vpoklical za prihajajoče reprezentančne akcije, bo imel do konca leta na voljo 19 tekem, da doseže 14 golov in izboljša svoj rekord.

Le za ''stotinko'' boljši od Messija

Ronaldo je v letu 2013 zabil osem golov več od Lionela Messija, ki jih je prispeval 42 (36 za Barcelono in šest za reprezentanco), nogometaš Reala pa je tudi nekoliko učinkovitejši od svojega velikega rivala. Ronaldo je odigral 45 tekem in  v povprečju dosega 1,11 gola na tekmo, medtem ko je Messi odigral 38 tekem in ima povprečje 1,10 gola na tekmo.

Ronaldo je tako učinkovit, da je Real povsem odvisen od njegove forme. Na tekmi proti Levanteju je globoko v sodnikovem podaljšku rešil zmago belega baleta ter na lestvici obdržal stik z Atléticom in Barcelono. Kraljevi klub se hoče izogniti ponovitvi scenarija iz lanske sezone, ko je že na začetku preveč zaostal za Barço in jo do konca leta le še nemočno gledal v hrbet.

Real ga potrebuje

Ronaldo je bil glavni akter zmage proti Elcheju in povratka proti Villarrealu, čeprav je rumenim podmornicam nato uspelo izenačiti. Edinkrat, ko Ronaldo ni pomagal Carlu Ancelottiju, je bilo na tekmi proti Atléticu. Proti Betisu in Granadi se prav tako ni vpisal med strelce, vendar je Madrid vseeno zmagal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.