Šport > Nogomet
20 ogledov

Cristiano daroval kri za žrtve železniške nesreče

Cristiano Ronaldo Portugalska reprezentanca Obidos priprave EPA
Cristiano Ronaldo je zapustil priprave madridskega Reala, da bi pomagal žrtvam katastrofalne železniške nesreče.

Kot najbrž veste, je v sredo v železniški nesreči v Santiagu de Composteli življenje izgubilo 78 ljudi, veliko se jih še vedno bori za življenje. Vsaka pomoč, tako materialna kot psihološka, je v takih trenutkih še kako dobrodošla. Tako so se po vsej Španiji z minutami molka žrtvam že poklonili tudi številni športni kolektivi.

Še korak dlje je šel največji zvezdnik madridskega Reala, Portugalec Cristiano Ronaldo. Klub je zaprosil za kratkotrajen odhod s priprav, da bi lahko odšel v znano romarsko središče in daroval kri za nesrečnike, ki se še vedno borijo za preživetje. Ob tem je izrazil tudi sožalje družinam in prijateljem preminulih.

Ne gleda več le nase

Cristiano je bil v preteklosti že večkrat ožigosan kot arogantna oseba, a kdor Portugalca bolj podrobno spremlja v zadnjih letih, dobro ve, da ima CR7 posluh za ljudi v težavah. Tako je pred nekaj meseci portugalski družini daroval več kot 100.000 evrov, večkrat pa se izkaže tudi z donacijami malim humanitarnim organizacijam in športnim klubom.

Obisk nogometnega zvezdnika seveda ne bo pretirano zacelil ran po hudi nesreči, a v takem trenutku je dobrodošla vsaka pomoč. So se pa Ronalda gotovo razveselili otroci, ki jim eden najboljših nogometašev sveta predstavlja vzor. Že en sam nasmeh pa v takšnih okoliščinah lahko pomeni veliko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.