Šport > Nogomet
15 ogledov

Cristiano Ronaldo: 147 golov v 146 tekmah

cristiano ronaldo Reuters
Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo je v 146 nastopih za Real Madrid zabil neverjetnih 147 golov. Sezona se za enega najboljših nogometašev na svetu ni začela najbolje, a novo priložnost bo imel že na obračunu z Getafejem.

Cristiano Ronaldo se na začetku letošnje sezone iz štartnih blokov ni pognal tako silovitt, kot je bilo morda pričakovati, a Portugalec se bo zagotovo kmalu vrnil v pravo formo.

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
Na prijateljski tekmi z Milanom je zadel dvakrat, medtem ko se v prvem kolu španske lige ni pretirano izkazal. Na prvem El Clasicu v letošnji sezoni je beli balet popeljal v vodstvo v 55. minuti, a na koncu so se zmage s 3:2 veselili Katalonci. Strel, ki je končal za hrbtom Valdesa, je bil že njegov 147 zadetek v 146 tekmah. (124 jih je dosegel proti španskim nasprotnikom, 23 pa proti tujim ekipam).

Njegovo povprečje znaša nekaj malega več kot gol na tekmo, kar ga trenutno uvršča pred Puskasa, Di Stefana, Huga in Ronalda. Cristiano bo imel novo priložnost že na obračunu z Getafejem, sploh če želi obdržati stik z Lionelom Messijem, ki je sezono otvoril z dvema goloma proti Real Socieadu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.