Šport > Nogomet
6 ogledov

Cruyff: "Tito ni tako močan kot Guardiola"

Michel Platini Johan Cruyff EPA
Johan Cruyff je v torek zjutraj gostoval na Radiu Catalunya in spregovoril o trenutni situaciji pri Barceloni, posebej o prihodu Neymarja, pa tudi o preteklih napakah.

Legenda Blaugrane, Johan Cruyff, je bil že pred uradnim prihodom Neymarja kritičen glede Brazilčeve selitve k Barceloni, pomisleke je še enkrat ponovil na katalonskem radiu.

"Predstavljam si, da je (Neymar, op. a.) zelo dober. Nisem ga še videl. A najbolj pomembna stvar je, da se sestavi prava ekipa. Ustvarjanje ekipe ni le kupovanje igralcev," je pomisleke glede drage okrepitve ponovil Nizozemec.

"Videli smo, da pravzaprav ni pomembno, koliko denarja imaš. Ne vem, če ste opazili, toda v soboto smo lahko (v finalu Lige prvakov, op. a.) videli dve ekipi, ki ju ne podpirata bogati Rus ali Arabec, ampak ljudje, ki se spoznajo na nogomet," je Cruyff spomnil na vrhunec evropske nogometne sezone na Wembleyu pretekli konec tedna, kjer sta se pomerila Borussia Dortmund in Bayern München.

"Namesto Tita bi pripeljal Pepa ali Rijkaarda"

Nekdanji trener in igralec Barçe je poudaril, da je treba vodenje nogometnega kluba prepustiti ljudem, "ki razumejo nogometno igro."

"Razlika, med sedanjo situacijo in tisto, ki je bila pred nekaj leti, je v tem, da je (Joan, op. a.) Laporta naredil vse, kar smo mu Txiki (Begiristain, op. a.), (Frank, op. a.) Rijkaard in jaz rekli, naj naredi. Naredili smo tudi nekaj napak, kot je bil podpis z Zlatanom Ibrahimovićem, in Laporta je za to plačal ceno," je Cruyff pojasnil razliko med politiko sedanjega predsednika Barcelone Sandra Rosella in usmeritvijo nekdanjega šefa Joana Laporte.

Na koncu se je nekdanji igralec Ajaxa dotaknil tudi situacije trenerja Tita Vilanove, ki se spopada s težko boleznijo, ki ga je za velik del sezone oddaljila od ekipe.

"Tito ni tako močan kot Guardiola. Ima velik problem zaradi svoje bolezni, a njegovo zdravje je na prvem mestu. Sam bi v času njegove odsotnosti pripeljal drugega trenerja. Prosil bi Guardiolo ali Rijkaarda, da bi ga nadomeščala za dva meseca," je na to temo povedal Cruyff. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.