Šport > Nogomet
14 ogledov

David Villa zabije vsakih 70 minut

david villa
1/6
Reuters
Španski nogometaš David Villa se je takoj po vrnitvi na nogometne zelenice proslavil kot eden ključnih mož v ekipi Tita Vilanova. Zvezdnik Barcelone je v 420 minutah zabil že šest golov in v povprečju zadane večkrat kot Ronaldo in Messi.

David Villa vse od vrnitve na nogometne zelenice kaže izjemno formo. Španec je v 420 minutah dosegel že šest golov za Barcelono - pet v ligaškem in enega v pokalnem tekmovanju. Za nameček je prispeval še gol za izbrano vrsto Španije. Tridesetletnik se ponaša z drugim najboljšim povprečjem zadetkov v vseh večjih evropskih ligah, saj doseže gol vsakih 70 minut. Boljši izkupiček od njega ima samo Radamel Falcao.
The Kid je zadel proti Real Sociedadu, Getafeju, Sevilli, Rayu in Celti. Mrežo je zatresel tudi v pokalu, zabil pa je še v dresu španske reprezentance, in sicer proti Savdski Arabiji. Zanimiv podatek je tudi ta, da je izmed štirinajstih obračunov, ki jih je odigral v letošnji sezoni, tekmo začel le petkrat.

Štiri od šestih zadetkov, ki jih je Villa dosegel v letošnji sezoni, je zabil z nedavno poškodovano levo nogo. ''Dobro so privili vijak. Počutim se vedno bolje in zelo sem zadovoljen. V enem tednu sem odigral tri tekme in telo se dobro odziva. Počutim se odlično,'' je povedal Villa in dodal: ''Za napadalca je pomembno, da dosega gole. Zamudil nisem nobenega treninga in pripravljen sem enako kot moji soigralci.''

Villa in Falcao pred Ronaldom in Messijem

radamel falcao | Avtor: Reuters Reuters
Radamel Falcao je v letošnji sezoni odigral 1071 minut in skupno dosegel 17 golov v vseh tekmovanjih. Za Atlético Madrid je odigral 801 minuto in dosegel 13 golov - drugače povedano, enega na 61 minut.

Lionel Messi je dosegel 22 zadetkov, oziroma enega na 82 minut. Villi in Falcau pa ne more konkurirati niti Cristiano Ronaldo, ki je dosegel 20 golov. Portugalec v povprečju zabije enkrat na 78 minut. Ob vsem tem je potrebno upoštevati, da sta Messi in Ronaldo gole dosegala tudi z bele točke - Argentinec dva, Portugalec pa tri. Zlatan Ibrahimović je v 1132 minutah zabil 14 golov, oziroma na vsakih 94 minut. Odlično statistiko je nanizal tudi Robin van Persie, ki v povprečju zabije na 101 minuto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.