Šport > Nogomet
26 ogledov

Dedič: "Navijači, potrebujemo vas"

dedić slovenija romunija nogometna reprezentanca Boštjan Tacol
Slovenska reprezentanca je v sredo proti Romunom v Stožicah dosegla svojo prvo zmago pod vodstvom Slaviše Stojanovića (4:3). Po tekmi smo se pogovarjali z našimi reprezentanti, ki so strnili vtise po lepi zmagi, vsi pa seveda že pogledujejo proti začetku kvalifikacij in tekmi s Švico.

dedić birsa  slovenija romunija nogometna reprezentanca | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
"Lepa zmaga. Ob štirih doseženih golih smo si pripravili še nekaj priložnosti, kar je pozitivno, manj pa smo lahko zadovoljni z delom v obrambi, trije dobljeni goli so občutno preveč. Pri drugem zadetku Romunov, ko je bila dosojena enajstmetrovka, se z Jasminom (Handanovićem, op. p.) nisva dobro razumela, poleg tega pa je bila globinska žoga gostov res vrhunska. Takšne napake bo treba do tekme s Švico odpraviti," s predstavo v obrambi ni bil zadovoljen Trboveljčan Mišo Brečko, ki pa je vseeno v igri Slovenije videl več dobrih, kot slabih stvari. "Danes smo bili nevarni praktično iz vsake prekinitve, to kvaliteto moramo obdržati in jo še nadgraditi, ob tem pa smo izvedli tudi nekaj hitrih akcij s kvalitetnim prehodom v napad, dve smo tudi kronali z zadetkom."

"Danes smo pokazali pravo željo in borbo, poleg tega pa je bila tudi učinkovitost na zavidljivi ravni. Malce se sicer pozna, da večina še ni v pravem tekmovalnem ritmu, a sčasoma se bomo vsi dvignili za še nekaj dodatnih odstotkov in za začetek kvalifikacij se ne bojim, da ne bi ujeli prave forme," je po tekmi povedal Valter Birsa, ki pa se zaveda moči naslednjega nasprotnika Slovencev, reprezentance Švice, ki je v sredo na splitskem Poljudu Hrvatom zabila kar štiri zadetke. "Tako jaz kot vsi moji soigralci se dobro zavedamo vrednosti švicarske reprezentance. Njih naši današnji štirje doseženi goli gotovo ne bodo prestrašili, kot tudi nas ne bo prestrašila njihova predstava proti Hrvatom. Oni imajo zelo kvalitetne igralce in so vrhunski kolektiv, a imajo seveda tudi svoje pomanjkljivosti, ki jih bomo najprej dobro analizirali, nato pa jih poizkusili tudi izkoristiti."

cesar slovenija romunija nogometna reprezentanca | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
"Ob vodstvu zaigrati bolj odgovorno"

"Ta zmaga je seveda pomembna za vzdušje v reprezentanci in za samozavest, a znotraj ekipe smo prava klapa in dobro razpoloženje je pri nas stalnica, težko nam kaj pokvari ta dober občutek. Tudi novi, mlajši fantje so se dobro vklopili v delo reprezentance. Ampak potrebovali bomo naše navijače. Z njihovim vetrom v hrbet smo še močnejši, če smo stoodstotni, lahko premagamo vsakega. Upam, da bo stadion proti Švici poln in da nas bodo glasno vzpodbujali," pa je slovenske nogometne navdušence pozval Zlatko Dedič, ki je z dvema zadetkoma poslal lepo povabilo vsem navijačem naše izbrane vrste, da se udeležijo prvega kvalifikacijskega obračuna za svetovno prvenstvo v Braziliji.

V odsotnosti rahlo poškodovanega Samirja Handanovića je s kapetanskim trakom na roki nastopil Boštjan Cesar. "Zaradi kapetanskega traku se nisem počutil nič drugače, med tekmo takšne stvari odmisliš. Pritiska zaradi tega ni bilo kaj več, sicer pa smo vsi profesionalci in s pritiskom moramo znati igrati. Sicer pa na kvalifikacijskih tekmah pričakujem, da bomo odigrali bolj odgovorno v obrambi, predvsem ob vodstvu moramo zaigrati bolj čvrsto, linije morajo stati bližje skupaj in verjamem, da se nam na obračunih, ki bodo šteli za točke, takšne napake kot danes, ne bodo dogajale," je s pogledom v bližnjo prihodnost zaključil centralni branilec Chieva.

Komentarjev 3
  • bla_blabla 10:30 16.avgust 2012.

    1. Smo ze dovolj placevali za stozice!2. Kak ste bli glasni, da bote vedno napolnili stadion, bi morale karte v roku enga dneva zmanjkat (tak kot na primer ko mate koncert kaksne balkanske "zvezde") :D 3. Tak vedno ...prikaži več pravite da nas ne marate...zakaj bi pol hodli k vam???4. NZS bi se lahko imenovala NZL.Se kaj napisem???

  • danebane 08:40 16.avgust 2012.

    Pridte štajerci navijat v ljubljano, sej to je nacionalna ekipa

  • hubertfast 07:55 16.avgust 2012.

    Pridite igrat v Maribor pa bo stadion poln do zadnjega.