Šport > Nogomet
17 ogledov

"Nisem povsem zadovoljen"

stojanović usnik slovenija romunija nogometna reprezentanca Boštjan Tacol
Na tiskovni konferenci po tekmi je slovenski selektor Slaviša Stojanović sicer pohvalil nekatere elemente v igri naše reprezentance, a je videl tudi kar nekaj pomanjkljivosti, ki jih bo treba kar se da hitro odpraviti.

"Nisem povsem zadovoljen. Seveda me zadovoljuje zmaga, a nekatere stvari bo treba popraviti v čim hitrejšem času. Predvsem me jezi, ker smo kar trikrat izpustili iz rok vodstvo z dvema zadetkoma prednosti in smo zaradi tega morali na koncu trepetati za zmago. Trije prejeti goli so preveč, na tekmah s Švico in Norveško bomo morali zaigrati bolj zrelo," je za uvod povedal Slaviša Stojanović.

"V prvem polčasu smo bili v obrambnih nalogah bolj kompaktni kot v drugem. Delno je to tudi posledica dejstva, da je bil tempo v prvem delu precej višji in da smo se na trenutke kar malce preveč zaganjali v nasprotnika ter porabljali energijo in posledično smo v drugem polčasu padli, tudi zaradi malce slabše pripravljenosti nekaterih posameznikov. To smo poizkušali kompenzirati z nekaterimi menjavami, nekatere so se posrečile bolj, druge manj. Sem pa pričakoval bolj kompaktno in čvrsto Romunijo v defenzivi, a zaradi hitro prejetega gola so se morda malce bolj odprli. Mi pa se ob našem vodstvu ne smemo spustiti v odprto igro brez kalkulacij, saj za to ni nobene potrebe," je Slave skušal pojasniti rahel padec v drugem polčasu in kar tri prejete zadetke.

In katere segmente igre slovenske reprezentance, poleg dviga telesne pripravljenosti, naš selektor vidi kot tiste, ki se dajo dokaj hitro odpraviti? "Predvsem bo treba popraviti komunikacijo. Igralci v zadnji liniji, skupaj z vratarjem, so tisti, ki imajo najboljši pregled nad igriščem in oni morajo usmerjati gibanje ekipe v obrambi."

cesar kelhar matavž struna slovenija romunija nogometna reprezentanca | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
"Morda je komu lahko žal"

Kako pa je nekdanji trener Domžal in Celja videl igro Andraža Strune, ki je prvič začel v enajsterici Slovenije? "Andraž je pokazal zelo solidno partijo, čeprav ponavadi igra na poziciji desnega in ne levega bočnega. Ker še ni igral na tako visokem nivoju, je bila njegova uvrstitev v ekipo morda malce rizična, a je fant upravičil zaupanje. Na tem položaju smo preizkusili tudi že Dejana Kelharja, sedaj imamo na tej poziciji, ki je bila za našo reprezentanco dolgo problematična, kar nekaj opcij. Struna je odigral pogumno in sedaj vemo, da lahko računamo tudi nanj."

Andraž Struna je zaigral na mestu, ki ga običajno zaseda Bojan Jokić. Slednji je bil, ob kapetanu Samirju Handanoviću, eden izmed dveh Slovencev, ki jima je rahla poškodba preprečila nastop."Oba sta zjutraj pred tekmo opravila ultrazvok. Jokiću je po enem izmed dvobojev na treningu vratar Vid Belec padel na nogo in nastal je manjši hematom, poškodovani so ligamenti. Pri Sarmi pa gre za vnetje kolenskega sklepa, čuti rahle bolečine in zato bi bilo pri obeh nesmiselno tvegati z nastopom na tej tekmi, saj nas že kmalu čakata dva veliko bolj pomembna dvoboja."

Ob koncu je Ljubljančan pokomentiral tudi dejstvo, da je bilo v Stožicah precej manj gledalcev od pričakovanj. "Upam, da je slab obisk samo posledica praznika in dopustov. Fantje so si gotovo želeli večjega obiska, a kakšnega konkretnega izkaza razočaranja nisem opazil. Mislim pa, da je glede na razplet tekme, lahko marsikomu kar malce žal, da se ni odločil za prihod v Stožice."

Komentarjev 1
  • MM00 18:04 16.avgust 2012.

    http://e-sim.org/lan.214904/