Šport > Nogomet
15 ogledov

Dedić: "Pravega favorita mogoče niti ni"

Slovenija Švica Zlatko Dedić Boštjan Tacol
Slovenska nogometna reprezentanca se bo po uvodnem porazu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2014 proti Švici v ponedeljek zjutraj odpravila na Norveško, kjer jo v torek ob 20. uri v Oslu čaka drugi kvalifikacijski obračun. Naloga bo težka, saj ji bodo nasproti stali zanjo vedno neugodni domačini.

Norvežani bodo namreč prav tako zelo motivirani, saj so v uvodnem kolu doživeli poraz na Islandiji. Če k temu dodamo še zanje izjemno uspešno zgodovino v medsebojnih dvobojih s Slovenijo, na petih tekmah so dosegli štiri zmage in le en neodločen izid, potem je jasno, da izbrance Slaviše Stojanovića na stadionu Ulevaal z nekaj več kot 25.000 sedišči čaka težka naloga. Pa čeprav Skandinavci v Oslu letos niso blesteli. Odigrali so tri prijateljske tekme, proti Angliji in Grčiji so izgubili, proti Hrvaški pa igrali neodločeno.

  • Švicarji zavzeli Stožice
  • Stojanović: "Izgubili zaradi lastnih napak"
  • Šuler: "Švicarjem gre vse v gol"
  •  

    "To bo zelo dobra tekma. Skupina je izenačena. Pravega favorita mogoče niti ni. Vsi smo tu, vsi se borimo. Mi bomo dali vse od sebe, da v torek napako s prve tekme popravimo," pravi slovenski napadalec Zlatko Dedić in dodaja: "Mi se bomo na vsako tekmo pripravili tako kot vedno, torej maksimalno. Tekmeca bomo proučili do potankosti. Nato bomo skušali odigrati našo igro, se osredotočiti nase in pritisniti na plin, da osvojimo točke, s katerimi se lahko vrnemo nazaj na pot, ki nas vodi do velikega cilja."

    Slovenija Švica navijači | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
    Kljub porazu proti Švici niti branilec Marko Šuler, ki ga sodeč na skandinavski model igre z visokimi žogami (Norvežani so nevarni tudi v protinapadih) v torek čaka obilica dela, ne obupuje. "Tekem je še veliko. Se mi zdi, da bo to kar zanimivo tekmovanje do konca. Točke bomo poskušali vzeti povsod. Prve so na voljo že na Norveškem. Težko pa je napovedovati, kaj bo. Mi bomo naredili vse, vsako tekmo bomo odigrali na polno in upam, da bo to dovolj vsaj za to, da se do konca borimo za mesta, ki vodijo v Brazilijo," meni Šuler. Slovenci tudi tokrat ne bodo mogli računati na pomoč poškodovanih Samirja Handanovića in Dareta Vršiča.

    Norvežani so bili po porazu na Islandiji močno razočarani. Tekmo so začeli v postavi Espen Pettersen (Molde), Kjetil Waehler (Göteborg), Brede Hangeland (Fulham), John Arne Riise (Fulham), ki je zbral že 105. nastop za norveško vrsto, Havard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Mohammed Abdellaoue (Hannover 96), Tarik El Younoussi (Rosenborg), Bjorn Helge Riise (Lillestroem), Espen Ruud (Odense), Magnus Eikrem (Molde) in Daniel Braaten (Toulouse), v igro pa so vstopili še Markus Henriksen (Alkmaar), 20-letni Joshua King (Manchester United) in Alexander Soderlund (Haugesund). Selektor Egil "Drillo" Olsen, ki je uvodoma v konici napada na tej tekmi zaigral le z Abdellaouejem, ne izključuje sprememb v ekipi za dvoboj s Slovenijo, a te naj bi ne bile posebej drastične.

    "Po obračunu s Slovenijo imamo še osem tekem v kvalifikacijah. Kar na koncu šteje, je to, kdo je zmagovalec skupine in kdo je drugi. Toda če izgubimo proti Sloveniji, potem se bomo znašli v položaju, ko bomo morali dobiti praktično vse preostale tekme, mogoče tudi zmagati v Švici. Torej je tekma s Slovenijo zelo pomembna. Ne pravim, da je to tekma za biti ali ne biti, toda točkovni primanjkljaj bi bil res že velik," je za spletno stran norveške nogometne zveze povedal Olsen. Njegova reprezentanca je na trenutni lestvici Mednarodne nogometne zveze na 34., Slovenija pa na 24. mestu.

    Komentarjev 0
    Napišite prvi komentar!

    Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.