Šport > Nogomet
17 ogledov

Diego Costa izbral Španijo

Diego Costa Real Valladolid Atletico Madrid Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Diego Costa, nova velika zvezda španskega prvoligaša Atlética iz Madrida, je izbral reprezentanco svetovnih prvakov Španijo in ne domovine Brazilije, danes poročajo španski mediji.

Ta čas z 11 zadetki prvi strelec španskega prvenstva Diego Costa je v začetku leta sicer odigral dve prijateljski tekmi za Brazilijo.

Costa, ki je rojen v Braziliji, lahko kljub temu, da je odigral dve tekmi proti Italiji in Rusiji, po pravilih Mednarodne nogometne zveze (Fifa) še vseeno izbere Španijo, saj za brazilsko vrsto ni zaigral na tekmovalni mednarodni ravni. Španska nogometna zveza je danes potrdila, da je napadalec izbral barve Španije in da je brazilski zvezi že sporočil svojo odločitev.

Dogovor s selektorjem že septembra

Petindvajsetletni Costa, ki od 19. leta starosti igra v Španiji in je pridobil tudi špansko državljanstvo, se je septembra sestal tudi s selektorjem španske nogometne reprezentance Vicentejem del Bosquejem in izrazil željo, da bi igral za Španijo. Del Bosque mu je obljubil, da ga bo imel v mislih za mundial 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.