Šport > Nogomet
394 ogledov

Dinamo brez senzacije proti Villarrealu

villarreal Epa
V Ligi Evropa so bile na sporedu prve četrtfinalne tekme.

Angleški nogometni velikan Manchester United je v četrtfinalu evropske lige v gosteh proti španski Granadi zabeležil zmago z 2:0 in je na dobri poti, da se naslednji četrtek uvrsti v polfinale. Težjo nalogo bo imel pred povratnim srečanjem zagrebški Dinamo, ki je doma klonil proti Villarrealu z 0:1.

Edini zadetek na srečanju v hrvaški prestolnici je padel ob koncu prvega polčasa, ko je glavni sodnik Daniel Siebert pokazal na belo piko po roki Kevina Theophile-Catherina. Soba za Var je odločitev potrdila, Gerard Moreno pa je zanesljivo realiziral enajstmetrovko za vodstvo Villarreala.

Rumena podmornica je imela v drugem delu več prostora, potem ko so Zagrebčani krenili po izenačujoči zadetek, kar nekaj lepih priložnosti Špancev pa je ostalo neizkoriščenih ob minimalni zmagi.

oršić | Avtor: Epa Epa

Na tekmi v Granadi je imel v prvem polčasu vse pod nadzorom United. Rdeči vragi so pobudo kronali z zadetkom. V 31. minuti je namreč po dolgi podaji Victorja Lindelöfa v prostor stekel Marcus Rashford, odlično sprejel žogo in zaključil mimo nemočnega vratarja Ruija Silve.

V drugem delu so Angleži prepustili pobudo domačim, ki pa si niso priigrali večjih priložnosti, saj je gostujoča obramba delovala zelo dobro. Bližje drugemu zadetku so bili gostje, v 90. minuti pa so le prišli do povišanja vodstva, ko je z bele pike zadel Bruno Fernandes.

V Amsterdamu je bil Ajax kaznovan za zapravljene priložnosti proti Romi. Nizozemci so imeli namreč na začetku drugega polčasa priložnost, da povedejo z 2:0, a je Dušan Tadić zapravil enajstmetrovko. Pred tem je v 39. minuti Srb podal Davyju Klaassenu za vodstvo po veliki napaki italijanske obrambe. Kazen za zapravljeno enajstmetrovko je sledila v 57. minuti, ko je Lorenzo Pellegrini izenačil, končni izid pa je v 87. postavil Ibanez.

Na edini preostali tekmi se je že zdelo, da bo londonski Arsenal, ki se je dolgo mučil proti Slavii iz Prage, prišel do minimalne zmage, ko je v 86. minuti zadel Pepe po podaji Pierre-Emericka Aubameyanga. V 94. minuti pa je imel drugačne načrte Tomaš Holeš, ki je Čehom priigral aktiven izid pred povratno tekmo.

V polfinalu se bosta sicer križala dvoboja Granada - Manchester United in Ajax - Roma ter Arsenal - Slavia in Dinamo - Villarreal. Polfinale bo 29. aprila in 6. maja, finale pa bo 26. maja v Gdansku.

Izidi:
- četrtfinale, prve tekme:
- četrtek, 8. aprila:
Dinamo Zagreb - Villarreal             0:1 (0:1)
(Petar Stojanović za Dinamo ni dobil priložnosti s klopi)
Arsenal - Slavia Praga                 1:1 (0:0)
Granada - Manchester United            0:2 (0:1)
Ajax - Roma                            1:2 (1:0)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice