Šport > Nogomet
706 ogledov

Dinamo Zagreb kaznovan zaradi ustaških simbolov

Dinamo Zagreb navijači Twitter
UEFA se je odločila kaznovati zagrebški Dinamo zaradi obnašanja navijačev na tekmi Evropske lige proti Anderlechtu.

UEFA se je odločila, da bo zagrebške Modre kaznovala z zaprtjem severne tribune na tekmi proti Spartaku Trnava ter z denarno kaznijo v višini 63.000 evrov zaradi obnašanja navijačev v Bruslju na gostovanju pri Anderlechtu.

Dinamo je po prijavi srbskega delegata Vlada Glođovića kaznovan po štirih osnovnih točkah - uporaba pirotehnike na stadionu, metanje trdih predmetov na igrišče, pretep navijačev ter rasizem, pod katerega spada zastava z ustaškim simbolom, ki se je pojavila na tekmi.

Navijači Dinama so na tekmi v Bruslju namreč izobesili zastavo NDH z ustaškim simbolom, prav tako pa tudi zastavo na kateri je Alojzije Stepinac prikazan kot svetnik, čeprav je tekom druge svetovne vojne sodeloval z ustaškim režimom ter podpiral genocid v Jasenovcu.

Hrvaškemu prvaku je pretila celo kazen praznega stadiona, a se je UEFA na koncu odločila, da jih zaenkrat kaznuje z zaprtjem zgolj dela stadiona ter z denarno kaznijo.

Dinamo je preko svoje spletne strani sporočil, da jih zaradi rasizma čaka 50.000 evrov kazni, zaradi metanja trdih predmetov na igrišče 8.000 in zaradi pirotehnike 5.000 evrov. Na severu pa se bodo namesto navijačev morali razobesiti transparenti z grbom UEFE in napisi "Equal game".

Dinamo bo tako UEFI letos moral izplačati že 140.000 evrov kazni, medtem ko se še vedno čaka na kazen za tekmo proti Fenerbahčeju, o kateri se UEFA trenutno še odloča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.