Šport > Nogomet
4761 ogledov

Dominguez zapravljal 15 tisoč evrov na noč, nato končal kariero

Alvaro Dominguez
Obetavni nogometaš se je odločil končati kariero.

Osemindvajsetletni Alvaro Dominguez se je pred desetimi leti nahajal na začetku obetavne nogometne kariere, kot osemnajstletnik je debitiral v prvi postavi madridskega Atletica. Po mnenju mnogih naj bi bil branilec v naslednjih letih steber ekipe colchonerosov, a vse skupaj se zanj ni končalo tako sanjsko.

Številne poškodbe so vplivale na razvoj njegove športne poti, leta 2012 pa se je preselil v Nemčijo, kjer je postal član Borussie Mönchengladbach. Le štiri leta kasneje je zaradi bolečin v hrbtu že zaključil svojo kariero pri 27 letih.

"Dan po operaciji sem že vedel, da ne bom več igral. Poklical sem starše, da mi povedo, kaj imam: denar, nepremičnine, vse ... Do takrat so oni skrbeli za to. Ko igraš, nimaš pojma, koliko si zaslužil. Ne zanima te, ker imaš preprosto na voljo preveč denarja. Zdaj se trudim živeti tako, da mi ni treba posegati v privarčevano in da mi ni treba prodajati stvari, ki sem jih nabavil med kariero. Želim opravljati svoj posel, ne glede na to, ali zanj zaslužim tisoč ali deset tisoč evrov. Ukvarjam se z nepremičninami in se počutim privilegiranega, da lahko to počnem," je za El Mundo dejal nekdanji nogometaš, ki je v času kariere zapravljal velike količine denarja.

Vin Baker, Jason Kidd 13 let v NBA Šport All-star igralec, ki zdaj streže kavo v Starbucksu

"Zelo dragi avtomobili, ure ... Vse sem imel. Ko si nogometaš, ne ceniš denarja. Vzameš zasebno letalo, se nekam odpelješ na večerjo in misliš, da je to nekaj povsem normalnega. Šel sem ven s prijatelji in ugotovil, da sem zapravil 15 tisoč evrov. Verjetno ljudje, ki to berejo, mislijo, da sem neumen. To narediš enkrat, a to ni realnost. Mnogi igralci izgubijo občutek, izjema pa postane pravilo," pravi Dominguez.

Ob številnih davčnih aferah nogometašev pravi: "Igralec ve, kaj počenja njegov finančni svetovalec. Slednji se ne odloča za napačne stvari, če to ne pove nogometašu. Obstajajo tveganja. Če svetovalec stori zločin, je to storil, ker je imel dovoljenje igralca."

Še ena zadeva lahko zelo vpliva na življenje nogometaša. "Poroka je kamen spotike pri mnogih igralcih. Ti se ponavadi ženijo zelo mladi, so pri tem zelo naivni, poročijo pa se z osebami, ki jih pravzaprav ne poznajo tako dobro, kot bi jih morali," meni nogometaš, ki je v svoji karieri zbral tudi en nastop za člansko špansko reprezentanco.
Komentarjev 2
  • matermila 10:16 12.januar 2018.

    Kako da ne,tudi Cime je povedal,da je bankrotira,je v osebnem stečaju in da mu hočejo vzeti dvosobno garsoniero.

  • vseimam 10:02 12.januar 2018.

    Tako pametnega in odkritega mišljenja športnika še nisem zasledil.