Šport > Nogomet
611 ogledov

Drama v Stožicah, zmagovalec znan po 10. seriji enajstmetrovk

NK Olimpija Twitter NK Olimpija
V polfinalu nogometnega pokala še Olimpija in Bistrica.

Znani so vsi polfinalisti nogometnega pokalnega tekmovanja. Aluminiju in Mariboru, ki sta si napredovanje zagotovila že v sredo, sta se pridružila še Olimpija in Kety Emmi&Impol Bistrica po zmagah proti Celju in Rogaški.

V polfinalu pokalnega tekmovanja sta tako dva drugoligaška kluba; Aluminij je v sredo izločil lanskega prvaka tega tekmovanja iz Kopra, v edinem povsem drugoligaškem obračunu pa so bili v Rogaški Slatini boljši gostje iz Slovenske Bistrice z 2:0 (2:0).

Bistričani so si pot v polfinale tlakovali že v prvem polčasu. Že prvi priložnosti so spremenili v zadetka. Najprej je v 33. minuti Jaša Martinčič odbito žogo pospravil v mrežo domače ekipe, le tri minute zatem pa je bil Martinčič v vlogi podajalca, po prodoru pa je bil s strelom z leve strani natančen Enej Kapun. V drugem delu so gostje zanesljivo obdržali prednost in se na koncu veselili zmage proti trenutno prvouvrščeni ekipi v 2. SNL.

V večerni tekmi sta se v osrednjem obračunu te faze tekmovanja pomerila prvo- in tretjeuvrščena ekipa prvenstvene lestvice. Začetek je bil popolnoma ljubljanski, saj so domači v prvih desetih minutah stisnili tekmece pred njihov gol, med številnimi priložnostmi je izstopal strel Timija Maxa Elšnika, ko je žoga zadela vratnico. V nadaljevanju so Celjani prišli do sape, bili v drugem polčasu za odtenek boljši, a brez zadetka.

Tudi v podaljšku golov ni bilo, tako da so odločale enajstmetrovke. V Stožicah so nogometaši obeh ekip zrežirali pravo srhljivko, saj se je tekma končala šele po desetih serijah in z zmago domačih 6:5. Matko Obradović je svojo ekipo držal v igri z dvema obrambama, Celjani pa so nato dvakrat zadeli okvir vrat. Ob koncu izvajanja se je razigral tudi domači vratar Matevž Vidovšek in zadnja dva celjska poskusa ubranil. Na drugi strani je imel priložnost za zmago mladi Nemanja Gavrić in jo tudi izkoristil ter zeleno-bele popeljal v polfinale.

Že v sredo sta bili na sporedu prvi tekmi. Pri drugouvrščeni ekipi druge lige je gostoval lanski pokalni prvak Koper in moral priznati premoč domačim. Ti so do odmevne zmage prišli po pravzaprav edini nevarni akciji v drugem delu, ko je v 79. minuti po strelu Roka Frešnerja koprski vratar Adnan Golubović žogo le odbil, na pravem mestu pa je bil Jakov Katuša. Gostje so zaman iskali izenačenje, najlepšo priložnost pa je imel že v sodnikovem dodatku Ivan Novoselec, a je žoga poletela tik nad prečko.

Mariborčani so se pomerili z nogometaši Primorja eMundie. Vijoličasti so na koncu le strli odpor Ajdovcev in se uvrstil v polfinale. V prvem delu sta zadela Arnel Jakupović in Marko Tolić, a so gostje po nevarnem začetku drugega dela in dveh strelih v okvir vrat znižali zaostanek, zadel je Borna Proleta. Gostje so nato iskali izenačenje, vendar so domači z zadetkom Marka Božića v 77. minuti dokončno potrdili napredovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.