Šport > Nogomet
4083 ogledov

Šimundža pristal na cesti, ali bo res prevzel tega slovenskega velikana?

Ante Šimundža Profimedia
Šimundža ni več trener Ludogorca iz Razgrada.

Slovenski nogometni strokovnjak Ante Šimundža ni več trener bolgarskega prvoligaša Ludogorca. Kot so potrdili v klubu, ga je vodstvo razrešilo z mesta trenerja. Slovenec je bil v zadnjem obdobju vse bližje slovesu, odločitev pa je padla po porazu na nedeljski domači tekmi proti Pirinu (0:1). Kot najverjetnejšega naslednika se omenja Ivayla Peteva, ki je svoje največje trenerske uspehe dosegel ravno v klubu iz Razgrada.

Ludogorec je sicer na drugem mestu v bolgarski ligi, ima štiri točke manj od vodilnega CSKA iz Sofije. Zdaj že nekdanji Šimundžov klub je sicer daleč najvrednejši bolgarski prvoligaš, Transfermarkt ga ocenjuje na skoraj 40 milijonov evrov. V tem pogledu mu je najbližje Levski z 20 milijoni, tretji je CSKA Sofija s skoraj 17 milijoni.

Šimundža je Ludogorec prevzel januarja lani in ga popeljal do naslova prvaka in superpokalnega zmagovalca, z bolgarskim velikanom pa se je uvrstil tudi v skupinski del evropske lige.

Ante Šimundža | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred tem je uspešno vodil Muro, s katero je osvojil naslov slovenskega prvaka v sezoni 2020/21. Sezono pred tem je s Prekmurci osvojil tudi slovenski pokal. Enainpetdesetletni nekdanji napadalec ima sicer trenerske izkušnje tudi iz Gaka, Aluminija in Maribora, s katerim je dvakrat postal državni prvak ter enkrat osvojil slovenski superpokal.

Član Ludogorca pa za zdaj ostaja Žan Karničnik, ki je do konca leta posojen v Celje. S tem so mediji v zadnjih dneh povezovali tudi Šimundžo, a je vodstvo celjskega kluba za Sportklub zanikalo te govorice.

Šimundža je sicer v preteklosti že deloval v Celju, kjer je tudi dobil svojo prvo priložnost na članskem nivoju kot pomočnik takratnemu glavnemu trenerju Pavlu Pinniju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice