Šport > Nogomet
19 ogledov

Državni prvak okrepil svoje vrste

Maribor Olimpija Ljubljana derbi Prva liga slovensko prvenstvo Nino Verdnik
Vrste slovenskih pokalnih in državnih prvakov iz Maribora sta po koncu tekmovalne sezone okrepila zvezna igralca Damjan Bohar in Amir Dervišević. Vodstvo vijoličastih sestavlja ekipo za naslednjo sezono in napoveduje, da je v prihodnjih dneh pričakovati še okrepitev v napadu.

Enaindvajsetletni Bohar je v iztekajoči se sezoni za Muro odigral 33 prvenstvenih tekem in dosegel devet zadetkov. Skupaj je doslej na prvoligaških igriščih zbral 68 nastopov in ima tudi izkušnje iz mlade reprezentance. Dervišević je član reprezentance do 21 let. Podobno kot Bohar se tudi dosedanji član Krke kot vezist ob nadarjenosti odlikuje z učinkovitostjo, v prejšnji sezoni je v 23. drugoligaških tekmah dosegel deset golov.

Na tradicionalnem zboru ekipe 11. junija, ki ga vijoličasti zaokrožijo s skupno večerjo, se bodo pojavili tudi trije znani obrazi. Rajko Rep, Alen Ploj in Matic Črnic se vračajo z zbiranja tekmovalnih minut iz Mure oz. Aluminija. Začeli bodo priprave v vijoličasti druščini in povečali konkurenco za mesta v ekipi.

Peterica igralcev se ne vrača v Ljudski vrt

Pet igralcev, s katerimi je klub prekinil sodelovanje, pa se ne bo vrnilo v Ljudski vrt. Zoran Lesjak se je po finalni tekmi v Kopru poslovil od soigralcev in vseh v klubu in si bo moral poiskati nove delodajalce. Enako velja za Semirja Spahića, ki je v zdaj že prejšnji sezoni v statusu posojenega nogometaša igral za Aluminij. Tudi Mitja Rešek in Aleš Majer se ne bosta vrnila v Ljudski vrt po posojah pri Aluminiju oziroma Muri. Matej Radan je v drugoligaški konkurenci branil za Dravinjo, pogodba mu je potekla in ima prav tako proste roke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.