Šport > Nogomet
85 ogledov

Zasavje v soboto spet na nogah

rudar trbovlje zagorje DaB
V soboto se bosta v 25. kolu 3. SNL - zahod na Mestnem stadionu v Zagorju spet srečala stara zasavska rivala. Prvo tekmo v jesenskem delu prvenstva je dobil Rudar, Trboveljčani so doma slavili z 2:1. Kakšni so obeti v obeh taborih pred novim derbijem?

Najboljši zasavski ekipi se v spomladanski derbi podajata s povsem različno popotnico. Zagorje je na gostovanju pri prvouvrščeni ekipi AH Mas Tech v Ankaranu visoko izgubilo (1:5), medtem ko je Rudar Trbovlje doma premagal Brda (1:0). Na lestvici sta obe moštvi v "zlati sredini", napredovanje ali izpad sta za oba kolektiva že zaključeni zgodbi. Rahlo prednost na lestvici imajo tokratni domačini - Zagorjani.

Memišević: "Ohraniti mirne glave"

Pri komentarju pred sobotnim zasavskim derbijem smo dali prednost tokratnim gostom. Vtise iz tabora Trboveljčanov je strnil kapetan Damir Memišević.

"Zadnja zmaga je bila lepa popotnica. S trenutno formo smo zadovoljni. V preteklih kolih smo imeli nekaj težav, saj se nam pozna vsaka odsotnost. Ko je trenerju na voljo celotna ekipa, je stvar precej drugačna, v zadnjih tednih pa temu ni bilo tako," je rezultatska nihanja Rudarja v zadnjih kolih pojasnil vezist iz Trbovelj.

Slednji je prepričan, da poraz na zadnji tekmi ne bo vplival na tokratno predstavo Zagorjanov. "Mislim, da poraz v Ankaranu ne bo vplival na igro Zagorjanov proti nam. V derbiju tako ali tako ni važno, ali si na lestvici prvi, ali zadnji," je na splošne zakonitosti derbija opozoril Memišević.

V trboveljski ekipi bo manjkal kaznovani Marko Sotenšek, ki mora še prestati kazen treh tekem, težave s poškodbo pa ima še en pomemben vezist zeleno-črnih, Vukašin Ristić. Nogometašu iz Srbije so v tem tednu odstranili šive pri kolenu, a naj bi bil vseeno v kadru za dvoboj na Mestnem stadionu v Zagorju.

rudar trbovlje zagorje | Avtor: DaB DaB
"Zagorjani so zelo nevarni prek dolgih žog, ki letijo na Anžeta Krajnca, do izraza pride tudi hitrost Jake Prašnikarja. Znajo tudi dobro odigrati prek Branimirja Đokića, ki zna poslati pravo podajo v globino. So čvrsta in uigrana ekipa, vidi se, da že dolgo igrajo skupaj," je nevarnosti, ki pretijo iz tabora večnih rivalov, ocenil kapetan Rudarja.

Dodati velja še, da je 1. junij, ko bo tekma odigrana, tudi trboveljski občinski praznik. Navijači Rudarja so že napovedali množičen obisk, na tekmo se bodo iz Trbovelj odpravili peš in "čez hrib" prepevali navijaške pesmi. "Glede na priložnost pričakujemo res veliko število navijačev, kar nam bo seveda še v dodatno vzpodbudo. A treba bo ohraniti mirno glavo," je glede napetih strasti dodal "Memo".

Vozelj: "Pokvariti praznik Trboveljčanom"

Zagorjani se z visokim, a tudi malce nesrečnim porazom na Obali, ne obremenjujejo preveč. Centralni branilec Nejc Vozelj je prepričan, da bodo njegovi soigralci tokrat pokazali, kaj znajo. 

rudar trbovlje zagorje | Avtor: DaB DaB
"Poraz, še posebej tako visok, seveda nikoli ni lahko požreti. A morda se bomo zaradi tega neuspeha malce prebudili, morda nam bo služil kot opomin, da se moramo proti Rudarju odrezati povsem drugače. V spomladanskem delu sezone smo veliko nihali v formi, nismo bili stabilni v naših predstavah. V soboto moramo biti, in tudi bomo, pravi," je samozavesten steber rdeče obrambe. 

V zagorski ekipi bodo v soboto lahko mobilizirali vse najboljše sile. Nihče izmed nogometašev ni poškodovan, kazen disciplinskega sodnika pa je že odslužil tudi Daniel Džombić.   

"Rudar je čvrsta ekipa. Nimajo sicer nikogar, ki bi izstopal po individualni kvaliteti, toda so močni kot ekipa. Znajo se dobro postaviti v obrambi. Nobena od njihovih zmag ni bila izražena z višjo razliko, kar kaže na to, da znajo igrati na rezultat. Toda vseeno mislim, da smo mi boljša ekipa in to bomo v soboto tudi pokazali," je na kvalitete Trboveljčanov opozoril Vozelj.

"Ljudi bo gotovo veliko. To nam bo dalo krila, a obenem nas ne sme vse skupaj preveč dekoncentrirati. Mislim, da se bodo tudi naši mlajši igralci znali spopasti s tem, saj imajo za seboj že izkušnjo iz tekme v Trbovljah, kjer nismo pokazali vsega, kar znamo. Vsekakor gremo na zmago. Trboveljčanom bomo skušali zagreniti praznik," je zaključil centralni branilec Zagorja.

Nogometna strast v najbolj prvinski obliki

Vabilo navijači Rudar Trbovlje derbi Zagorje | Avtor: DaB DaB
Tekma se bo na Mestnem stadionu v Zagorju v soboto začela ob 17. uri. Pravico bo delil izkušeni prvoligaški sodnik Dragoslav Perić. Vse, ki še nimate načrtov za soboto in želite doživeti pristno lokalno nogometno izkušnjo, ste vabljeni v revirje. 

Dve borbeni ekipi, dve glasni navijaški skupini, lokalni ponos in mnoge spremljevalne dejavnosti so gotovo razlog, da se enega najstarejših slovenskih derbijev udeležite.  Vsi, ki želite videti, kako lahko okolje diha tudi z nogometom, ki nima povezave z reprezentanco ali Prvo ligo, boste gotovo prišli na svoj račun.

3. SNL - zahod, po 24. kolu:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.