Šport > Nogomet
162 ogledov

Dva Mariborčana in član Mure v boju za nogometaša leta

NK Maribor
V boj za najboljšega nogometaša po izboru Spinsa so se uvrstili Amir Dervišević, Saša Ivković in Matko Obradović.

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) je pred 15. gala-prireditvijo, ki bo 19. maja v SNG Opera in balet, danes v hotelu InterContintal obelodanil sezname igralcev in igralk, ki se bodo potegovali za naslove najboljših v sezoni 2018/19. V ožjem izboru za najboljšega igralca so Amir Dervišević, Saša Ivković in Matko Obradović.

Amir Dervišević | Avtor: Profimedia Amir Dervišević Profimedia

Kandidati za najboljšo enajsterico - po sistemu 1-4-3-3 - so vratarji Jasmin Handanović, Kenan Pirić (oba Maribor) in Matko Obradović (Mura), branilci Saša Ivković, Martin Milec in Mitja Viler (vsi Maribor), Žiga Kous, Klemen Šturm in Špiro Peričić (vsi Mura), Tilen Klemenčič (Domžale) ter Žiga Lipušček (Gorica), zvezni igralci Amir Dervišević in Dino Hotić (oba Maribor), Rok Kronaveter in Asmir Suljić (oba Olimpija), Senijad Ibričić (Domžale) in Rudi Požeg Vancaš (Celje) ter napadalci Jan Mlakar, Marcos Tavares in Luka Zahović (vsi Maribor), Luka Majcen (Triglav), Shamar Nicholson (Domžale) in Rok Sirk (Mura).

V ožji krog kandidatov za najboljšega trenerja sezone so se uvrstili Darko Milanić (Maribor), Simon Rožman (Domžale) in Ante Šimundža (Mura), kandidati za najboljšega mladega igralca v PLTS so Žiga Lipuščak (Gorica), Shamar Nicholson (Domžale) in Milan Tučić (Rudar Velenje).

Saša Ivković | Avtor: Profimedia Saša Ivković Profimedia

Za najboljšega igralca v 2. SNL kandidirajo Anel Hajrić (Radomlje), Leon Sever (Tabor Sežana) in Mustafa Nukić (Bravo), za najboljšo nogometašico pa Špela Kolbl, Anja Prša in Špela Rozmarič (vse Pomurje).

Ob tem kaže omeniti, da so pri letošnjem naboru kandidatov 50 odstotkov glasov prispevali nogometaši in trenerji, po 25 odstotkov pa člani Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) in nogometni navdušenci.

Matko Obradović | Avtor: Profimedia Matko Obradović Profimedia

Spins je izbral najboljšo enajsterico v 1. SNL za ženske v sezoni 2017/18. V idealni postavi minule sezone so Tina Paliska (Ankaran), Tjaša Tibaut, Lara Ivanuša in Adrijana Mori (vse Olimpija), Špela Kolbl, Sara Makovec, Špela Rozmarič, Zala Meršnik in Kaja Korošec (vse Pomurje) ter Lana Golob in Sara Agrež (obe Radomlje).

Za najboljši projekt družbeno odgovorne narave so na Spins prispele tri prijave - "Vijolična kri za vse ljudi" NK Maribor, "Pomoč mladostnikom iz doma Malči Beličeve" NK Olimpija ter "Akcija pod okriljem organizacije Anina Zvezdica" NK Domžale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice