Šport > Nogomet
2710 ogledov

Eden najbolj smrtonosnih rakov usoden za legendo

nagrobnik smrt Profimedia
Pokojni italijanski nogometaš je bil nekdanji soigralec Srečka Katanca.

Nekdanji italijanski nogometni reprezentant Gialuca Vialli je danes v Londonu umrl v 59. letu življenja. Legendarni napadalec je izgubil bitko z rakom trebušne slinavke, ki je trajala od leta 2017.

Prvo, 17 mesečno zdravljenje nogometaša leta 2017 in 2018 je bilo sicer uspešno, po njem je celo postal član strokovnega štaba italijanske reprezentance, z njo leta 2020 osvojil naslov evropskega prvaka, decembra lani pa se mu je stanje poslabšalo, poroča spletna stran dailymail.co.uk.

Vialli, rojen v mestu Cremona v Lombardiji, je svojo igralsko kariero začel v lokalnem klubu Cremonese, ki mu je pomagal pri napredovanju v drugo italijansko ligo. Hitro so ga opazili pri Sampdorii, kjer je igral tudi s Slovencem Srečkom Katancem in tudi zdajšnjim italijanskim selektorjem Albertom Mancinijem. Skupaj so osvojili naslov zmagovalca pokala pokalnih zmagovalcev.

Pozneje se je preselil k Juventusu, s katerim le leta 1996 osvojil ligo prvakov, nato pa prestopil k londonskem Chelseaju, pri katerem je bil pozneje tudi trener.

Azzurre je zastopal na svetovnih prvenstvih 1986 in 1990, na domačem prvenstvu leta 1990 je osvojil bronasto kolajno. Skupaj je v reprezentanci zbral 59 nastopov in dosegel 16 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice