Šport > Nogomet
1616 ogledov

Eden največjih vratarjev vseh časov bo rokavice postavil v kot

Petr Čech samozavestno pričakuje obračun z rdečimi vragi. (Foto: Getty Images) Žurnal24 main
Legendarni vratar londonskih Modrih konec sezone končuje svojo izjemno kariero.

Petr Čech končuje svojo športno pot!

Vratar Arsenala, ki ima na grbi 36 let ter je svojo prvo profesionalno pogodbo podpisal pred več kot 20 leti, se je odločil, da je prišel čas, da svoje kopačke obesi na klin.

"To je moja 20. sezona profesionalca in mineva 20 let, odkar sem podpisal prvo profesionalno pogodbo. Pravi čas je, da najavim slovo ob koncu sezone," je začel Čech svojo objavo na Twitterju ter nadaljeval:

"Petnajst let sem igral v Premierligi, osvojil sem vse možne lovorike, čutim, da sem dosegel vse, kar sem si zadal. Še naprej bom garal v dresu Arsenala, upam, da bomo osvojili kakšno lovoriko. Veselim se prihodnosti in vsega, kar me čaka izven igrišča," je zaključila češka legenda.

Vratar z najbolj poznano čelado na svetu je svojo nogometno pot začel v Viktorii Plzen, prvi članski nastop pa je vpisal v dresu Chmel Blšany. Sledila je selitev v praško Sparto, kjer se je že leta 2002 znašel na radarju Arsenala.

Toda pojavile so se težave z delovnim dovoljenjem, ki so preprečile takratno Čechovo selitev na otok. Mladi češki vratar je tako pristal v francoskem Rennesu, kjer je zablestel v polnem sijaju in si zagotovil svoj prestop življenja - v Chelsea.

Dres Modrih je nosil več kot desetletje ter branil na skoraj 500 uradnih tekmah Chelseaja. Štirikrat je bil izbran za zlato rokavico Premierlige, enkrat se je znašel v Uefini ekipi leta, trikrat pa je bil proglašen za najboljšega vratarja v Evropi. Je tudi rekorder po številu tekem brez prejetega zadetka v Premierligi, saj je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno kar 202-krat.

Chelsea je zapustil leta 2015, potem ko je z Bluesi osvojil štiri angleške naslove, štiri FA pokale, tri ligaške pokale, dva superpokala ter po enkrat Ligo prvakov in Evropsko ligo. V dresu Topničarjev je tej zbirki dodal še en FA pokal ter dva superpokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice