Šport > Nogomet
79 ogledov

Velikonja se je poslovil od Liersa

Slovenija Švica Velikonja Boštjan Tacol
Slovenski napadalec se je poslovil od belgijskega kluba in tako odstranil ovire za pričakovan prihod v Olimpijo.

V pretekli sezoni je Etien Velikonja v belgijski drugoligaški druščini na 29 tekmah zabil 25 golov in postal najboljši strelec prvenstva. Za Lierse je Velikonja igral kot posojen igralec Cardiff Cityja, kjer ni dobil prave priložnosti, potem ko je leta 2013 iz Maribora k Valižanom prestopil za dva milijona evrov.

Po letošnji sezoni je otroku Gorice potekla pogodba s Cardiffom, več kot očitno pa ne bo ostal v Belgiji, saj se je z zapisom na družbenih omrežjih že poslovil od kluba.

"Rad bi se vam vsem zahvalil za podporo in za lepe čase, ki smo jih preživeli skupaj. Odločil sem se, da je čas za nadaljevanje poti. Zame se ni lahko posloviti od izjemnih ljudi, ki so bili zame vir veselja na in ob igrišču. Toda zame to ni dokončno slovo in upam, da se kmalu spet vidimo. Prepričan sem, da je Lierse na pravi poti in da bo kmalu tam, kamor spada," je na svoji spletni strani zapisal Velikonja.

Prihaja skupaj s Kirmom?

V preteklih dneh so se v številnih slovenskih medijih pojavila poročila o prihodu Velikonje v ljubljansko Olimpijo, ki bo sezono začela v kvalifikacijah za Ligo prvakov.

Kot nekdanji član Maribora je Velikonja na družbenih omrežjih dobil nekaj "opozoril" pred podpisom z zeleno-belim klubom, a zdi se, da bodo zmaji prepotrebno okrepitev v konici napada predstavili v prihodnjih dneh.

Polg Velikonje, ki je za reprezentanco Slovenije zbral tri nastope, naj bi bil pred vrati ljubljanskega kluba še Andraž Kirm, ta je nazadnje nastopal za ciprsko Omonio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.