Šport > Nogomet
573 ogledov

Evropska reprezentanca že odhaja domov

Kolumbija
Kolumbija je prišla do prvih treh točk.

Kolumbijska nogometna reprezentanca je v drugem krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Kazanu premagala Poljsko s 3:0 (1:0). Poljska je po porazu že izgubila možnosti za osmino finala. 

Kolumbijski nogometaši so tudi pred očmi legend Carlosa Valderrame in Reneja Higuite zasluženo premagali Poljsko in tako ohranili upe za osmino finala. V zadnjem krogu bodo igrali s Senegalom. Na drugi strani pa so Poljaki še enkrat več razočarali in po drugem porazu je jasno, da se bo njihov nastop na ruskem mundialu končal po skupinskem delu. V zadnjem krogu jo lahko le še zagodejo Japoncem, ki imajo tako kot Senegalci štiri točke, Kolumbijci pa točko manj.

Poljaki so v prvem polčasu znova pokazali precej medlo igro in posledično niso niti enkrat resno ogrozili kolumbijskih vrat. Na drugi strani so Južnoameričani precej več poskušali z igro v napadu, iskali priložnosti in čeprav so jih le redko tudi našli, pa so v 40. minuti povedli. Takrat so po kotu kombinirali na desni strani, nakar je v kazenskem prostoru žogo dobil James Rodriguez in poslal natančno podajo pred gol do Yerryja Mine, ki je z glavo zadel za 1:0.

Kolumbija | Avtor: Profimedia Profimedia

V uvodu drugega polčasa so imeli Pojaki rahlo pobudo, ki pa je niso znali kronati s kakšno priložnostjo, izjema je bil poskus Roberta Lewandowskega v 58. minuti, ko je njegov strel obranil David Ospina. Podobno je bilo tudi ob koncu tekme, ko je Bayernov napadalec streljal z dobrih 20 metrov. Malce pred njim je Ospina obranil še strel iz bližine Grzegorza Krychowiaka.

A takrat je bilo že 2:0 za Južnoameričane. Ti so podvojili prednost v 70. minuti, ko je Juan Quintero lepo našel Radamela Falcaa, ki se je izognil prepovedanemu položaju, sam prišel v kazenski prostor in matiral poljskega čuvaja mreže. Pet minuti pozneje so Kolumbijci uprizorili nov protinapad, po katerem je sam v kazenski prostor prišel Juan Cuadrado in zadel za končnih 3:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice