Šport > Nogomet
124 ogledov

Fàbregas uradno pod Henryjevim okriljem

Cesc Fabregas
Iz angleške Premier League se selita dva znana nogometaša.

Francoski nogometni prvoligaš AS Monaco je potrdil prihod španskega zvezdnika Cesca Fàbregasa, ki se je v kneževino seli iz Chelseaja. Izkušeni 31-letni vezist je podpisal triinpolletno pogodbo, za svoj nov klub bi lahko debitiral že v nedeljo proti Marseillu.

Cesc Fabregas Chelsea Tržnica Šport Na pragu odmeven prestop, zvezdnik v solzah

Fàbregas bo v Monacu združil moči z nekdanjim soigralcem pri londonskem Arsenalu Thierryjem Henryjem, ki je zdaj trener kluba s Sredozemske obale.

Fàbregas je iz Arsenala leta 2011 odšel v Barcelono, iz Katalonije pa je vrnil na Otok k Chelseaju, kamor je prestopil leta 2014. Pod novim trenerjem Mauriziem Sarrijem ni dobil veliko priložnosti. Od modrih, s katerimi je osvojil dve prvenstvi, se je s solzami v očeh poslovil v soboto na tekmi pokala FA proti Nottinghamu, na kateri je zapravil enajstmetrovko.

AS Monaco je v tej sezoni v veliki krizi, po 18 tekmah je na predzadnjem mestu, do mest, ki zagotavljajo obstanek v Ligue 1, ga loči pet točk.

Valter Birsa Uradno Šport Birsa združil moči z nekdanjim trenerjem

Italijanski nogometni reprezentant Manolo Gabbiadini se iz angleškega Southamptona seli v italijansko Sampodorio, ki je za napadalca odštela 12 milijonov funtov, je potrdil premierligaš z južne angleške obale.

Gabbiadini je za Southampton na 60 tekmah zbral 12 golov. Ob prihodu na Otok januarja 2017 je pokazal nekaj zelo dobrih predstav, v zadnjem mesecu pa za svetnike ni odigral niti minute.

Najlepši trenutek je Gabbiadini doživel v finalu angleškega pokala leta 2017, ko je dosegel dva gola proti Manchester Unitedu, ki pa poraza nista preprečila. Navijači pa si ga bodo zapomnili tudi po golu na predzadnji prvenstveni tekmi lanske sezone, ki je Southamptonu prinesel obstanek v Premier League, Swansea pa je pahnil v drugo ligo.

Gabbiadini je člansko kariero začel pri Atalanti, nosil je še drese Cittadelle, Juventusa, Bologne, Sampdorie in Napolija. Za reprezentanco je na 11 tekmah dal dva gola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.