Šport > Nogomet
1524 ogledov

PreVARa na pomembni tekmi, nezadovoljni tudi zmagovalci

Harry Kane
V Angliji nove polemike zaradi videotehnologije.

Na polfinalnem dvoboju angleškega ligaškega pokala je zmagovalca odločila videotehnologija. Harry Kane je še enkrat več izkoristil enajstmetrovko in Tottenhamu na Wembleyju priigral zmago z 1:0. A številni nevtralni gledalci so bili razočarani z rezultatom. Razlog je bil VAR, ki ga eksperimentalno uporabljajo v tem angleškem tekmovanju, v naslednji sezoni pa ga bodo uvedli tudi na tekme Premier League.

Med nezadovoljnimi je bil sicer presenetljivo tudi trener Tottenhama Mauricio Pochettino: "Ni mi všeč videotehnologija. Tokrat je bila na naši strani, a gledal sem svetovno prvenstvo, spremljam, kaj se doga ja v La Ligi in zdi se mi, da nihče ni zadovoljen." 

Do sporne situacije je sicer prišlo v 24. minuti, ko je Chelseajev vratar Kepa Arrizabalaga v svojem kazenskem prostoru zrušil Kana. Sodniki so najprej dosodili žogo za Chelsea, ker je bil napadalec Tottenhama v prepovedanem položaju, a je nato glavni sodnik Michael Oliver odšel pogledati posnetek. Sledila je sprememba odločitve in enajstmetrovka, ki je nato celo odločila dvoboj. Posnetki iz različnih kotov so kasneje pokazali, da je bil Kane vseeno v prepovedanem položaju.

"Pogledal sem si posnetek, ki ga je posnela naša kamera, ki je bila vzporedno s Kanom, bil je v čistem prepovedanem položaju. V offsidu ima tako glavo kot koleno," je po tekmi dejal trener Chelseaja Maurizio Sarri in dodal: "Angleški sodnik še vedno ne znajo uporabljati tehnologijo."

Oliver je sicer pred leti veljal za zelo perspektivnega mladega sodnika, enega najboljših v Angliji, a se mu je v zadnjem času primerilo že precej napak. Prav VAR naj bi bil delilcem pravice v pomoč, da se ne bi dogajale takšne nepravilnosti, a tokrat tehnologija in človek nista našla skupne besede.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice