Šport > Nogomet
25 ogledov

Facchetti ukradene kolajne dobil nazaj

Giacinto Facchetti EPA
Kolajne legendarnega italijanskega nogometaša Giacinta Facchettija, ki so jih v soboto ukradli iz banke v Cassanu d'Addi blizu Milana, so spet v pravih rokah.

Policija je kolajne Giacinta Facchettija našla med rutinsko prometno kontrolo na avtocesti blizu Rima, potem ko je ustavila sumljiv avtomobil, v katerem sta bila, kot se je izkazalo, osumljenca ropa banke.

Policisti so poleg kolajn, ki so v lasti družine Facchetti, v avtu našli 800.000 evrov gotovine, veliko nakita in pa maski, s katerima sta si roparja zakrila obraz.

Bogata kariera

Facchetti, ki je septembra leta 2006 umrl v 65. letu življenja, je večino svoje profesionalne nogometne kariere preživel pri Interju, s katerim je osvojil štiri naslove državnih prvakov in dva naslova v evropskih pokalih.

Leta 1968 je z italijansko reprezentanco postal evropski prvak, leta 1970 pa je bil na svetovnem prvenstvu drugi. Po karieri je bil Facchetti tudi predsednik Interja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.