Šport > Nogomet
19 ogledov

Fergie: ''Bili smo boljši. Imeli smo smolo''

(Manchester United : Manchester City) Roberto Mancini Alex Ferguson EPA
Sir Alex Ferguson, trener Manchester Uniteda, je po porazu proti Manchester Cityju (1:2) dejal, da so imeli njegovi varovanci obilico ''smole''. Škotski strateg je bil sicer zadovoljen s predstavo rdečih vragov, ki imajo na premierligaški lestvici še vedno 12 točk prednosti.

Manchester City je z goloma Jamesa Milnerja in Sergia Agüera na Old Traffordu premagal Manchester United in zaostanek na lestvici znižal na 12 točk. Sir Alex Ferguson je po tekmi pohvalil igro domače ekipe, ki ji je po besedah škotskega stratega zmanjkalo nekaj sreče.

''Tekma je bila zelo napeta, saj sta igrali dve najboljši ekipi v državi. Prvi polčas je bil odličen od začetka do konca, vendar se ni veliko zgodilo. Nekajkrat smo bili nevarni iz protinapada in morda bi lahko odigrali bolje. V drugem polčasu smo bili boljša ekipa in imeli smo smolo, da smo izgubili,'' je povedal Ferguson, ki se je jezil nad Carlosom Tévezom, saj naj bi Argentinec nepravilno oviral Davida de Geo. ''Poglejte si oba zadetka. Vem, da zna Agüero fantastično zaključiti, vendar smo mu pustili preveč prostora. Pri prvem je Tévez oviral vratarja. Če to ni bilo oviranje, potem ne vem, kaj je,'' se je jezil 71-letnik.

''S predstavo v drugem polčasu sem bil zadovoljen. Če pogledamo v celoti, ni bilo slabo, kar se tiče naše igre. Tekma je bila zelo napeta. Seveda ne želiš izgubiti derbija, a z nami je vse v redu,'' je dodal Ferguson, ki svoj pogled že usmerja v tekmo s Stokeom, ki rdeče vrage čaka prihodnjo nedeljo.

Mancini: ''Enakovredni smo Unitedu''

Z razpletom tekme v Gledališču sanj je bil zadovoljen trener sinjemodrih Roberto Mancini. ''Zadovoljni smo, saj smo igrali zelo dobro. To je za nas najbolj pomembno. Zmago smo si zaslužili,'' je povedal Mancini in še enkrat zatrdil, da City nima možnosti v boju za naslov. ''Konec je. Zdaj je pomembno, da ostanemo na drugem mestu. Mislim, da smo jim enakovredni, vendar oni dosežejo več golov in tu se naredi razlika,'' je zaključil Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.