Šport > Nogomet
905 ogledov

Legendarni strateg navdušil s prvo izjavo po operaciji

alex ferguson EPA Čeprav je pravkar ušel smrti, on še vedno razmišlja o nogometu.
Sir Alex Ferguson ni izgubil smisla za humor.

Sir Alex Ferguson je v soboto doživel možgansko kap in uspešno prestal operacijo. Šestinsedemdesetletnik, znan kot najtrofejnejši angleški trener vseh časov, se je dva dni kasneje zbudil iz umetne kome in že kaže znake napredka.

Prve napovedi so optimistične, za zdaj pa še ni jasno, ali bodo možganske krvavitve pustile dolgotrajne posledice.

Dolgoletni strateg Manchester Uniteda se je v ponedeljek že pogovarjal s člani družine. Prvo vprašanje po tem, ko ga je zdravniško osebje uspešno prebudilo iz umetne kome, je bilo namenjeno njegovemu sinu Darrenu, aktualnemu trenerju angleškega tretjeligaša Doncaster Rovers.

Varovanci mlajšega Fergusona so namreč prav v soboto igrali zadnjo tekmo letošnje sezone, na kateri so morali priznati premoč Wiganu (0:1). Darren zaradi očetovega zdravstvenega stanja ni bil prisoten na srečanju.

alex ferguson V umetni komi Šport Ferguson v življenjski nevarnosti

"Kako je šlo Doncastru?" je najprej zanimalo Sira Alexa, ki tudi v tako resnih trenutkih ostaja z dušo in telesom predan nogometu. 

Nato je nadaljeval v podobnem slogu. "Ok, finale pokala FA (19. maj, op. a.) odpade, kaj pa Kijev?" je vprašal. S tem je seveda ciljal na finale Lige prvakov  26. maja v Ukrajini, kjer se bosta pomerila Real Madrid in Liverpool. 

Škot je po poročanju britanskih medijev utrpel krvavitev iz možganskih arterij v področju med dvema možganskima ovojnicama. Po statističnih podatkih je zdravstveno stanje usodno za enega od petih ljudi, približno tretjina jih kasneje potrebuje 24-urno oskrbo.

Dobra tretjina pacientov lahko popolnoma okreva že v nekaj mesecih in se brez hujših posledic vrne k običajnim življenjskim aktivnostim.

Fergusonu za zdaj kaže dobro, več pa bo znanega v prihodnjih dnevih in tednih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice