Šport > Nogomet
3184 ogledov

Dvomov ni več, po 13 letih znano, kdo je vrgel pico v Fergusona

Epa Sir Alex Ferguson je bil trener Manchester Uniteda od leta 1986 do 2013.
Španski vezist je po 13 letih končno priznal krivdo za enega zabavnejših incidentov v zgodovini angleške Premier League.

Afera "Pizzagate" je končno dobila svoj epilog. Krivdo za met, s katerim je kos pice poslal naravnost v obraz tedanjega trenerja Manchester Uniteda Sira Alexa Fergusona, je prevzel nekdanji nogometaš Arsenala Cesc Fábregas.

Pisalo se je leto 2004 in rdeči vragi so na Old Traffordu premagali topničarje ter tako končali Arsenalov niz neporaženosti, ki je trajal kar 49 zaporednih tekem.

Napetost z igrišča, h kateri je pripomogla sumljiva sodniška odločitev v korist Manchester Uniteda, se je po tekmi preselila v tunel, kjer so si nogometaši obeh ekip skočili v lase. 

arsenal fabregas | Avtor: Epa Epa


"Slišal sem hrup in se spraševal, kaj se dogaja. Prišel sem iz garderobe in v roki sem imel kos pice. Videl sem Sola Campbella, Ria Ferdinanda, Martina Keowna... vsi se odrivali med seboj. Želel sem se vmešati, zato sem vrgel svoj kos," je pojasnil Španec. Nesojeni kos pice je priletel naravnost v Fergusona. "Nisem hotel. Žal mi je, Alex. Res nisem hotel," se je opravičil Španec.

Fábregas je bil glavni osumljenec že takoj po tekmi, vendar ni nikoli uradno prevzel krivde. Do zdaj!

Ferguson se je incidenta spomnil v svoji avtobiografiji. "Kar naenkrat sem bil prekrit s pico. Pravijo, da jo je vrgel Cesc Fábregas, vendar še danes ne vem, kdo je bil krivec," je zapisal legendarni Škot.

Komentarjev 1
  • Avatar care
    care 07:02 05.oktober 2017.

    Temu frabregasu se na kilometer vidi da je megla v glavi prisotna :)))

Sorodne novice