Šport > Nogomet
1487 ogledov

Ronaldo na Old Traffordu žrtev skrivne misije

ferguson ronaldo EPA Ferguson (desno) je bil Ronaldov "drugi oče".
Nekdanji trener Manchester Uniteda razkriva, kako je Sir Alex Ferguson na prefrigan način krepil mentalno in fizično pripravljenost Cristiana Ronalda.

Cristiano Ronaldo je eden najboljših nogometašev vseh časov, veliko zaslug za njegov uspeh pa gre tudi nekdanjemu trenerju Manchester Uniteda Siru Alexu Fergusonu, ki je leta 2003 takrat komaj 18-letnega Portugalca pripeljal na Old Trafford.

Ronaldo se je pod vodstvom legendarnega Škota razvil v nogometnega superzvezdnika in se po številnih uspehih na Otoku leta 2009 za takrat rekordnih 94 milijonov evrov preselil k Real Madridu

"Trenerski štab je na manjših tekmah in treningih dobil navodilo, naj zamižijo na eno oko, če bo storjen prekršen nad Ronaldom. Tekme so bile napete in neusmiljene." - Tony Coton

Ferguson je bil mojster svojega poklica, ki je znal prepoznati šibke točke svojih varovancev. Nekdanji sodelavec Tony Coton, ki je od leta 1998 do 2007 treniral vratarje na Old Traffordu, je v pogovoru za britanske medije razkril zanimivo taktiko, s katero je Ferguson utrdil portugalskega napadalca.

"Ferguson je pokazal, kakšno mnenje ima o  tem fantu, ko mu je od podpisu leta 2003 namenil številko 7. Obenem pa je znal prepoznati njegove slabosti. Ena od njih je bila navada, da je ob vsakem porazu v dvoboju za žogo padel kot punčka iz cunj. Sir Alex si je zadal misijo, da ga bo okrepil," je povedal Coton.

"Trenerski štab je na manjših tekmah in treningih dobil navodilo, naj zamižijo na eno oko, če bo storjen prekršen nad Ronaldom. Tekme so bile napete in neusmiljene. Ubogi Ronaldo ni vedel, kaj ga je zadelo, saj je bil s strani soigralcev, s katerimi se je dobro razumel, deležen tretmaja, ki je bil vse prej kot zabaven. Ko ni dobil prostega strela, je roke dvignil v zrak, sedel na zelenico in klel v Portugalščini, medtem ko se je tekma okoli njega nadaljevala. Utrjeni igralci, kot sta na primer Roy Keane in Rio Ferdinand, so ga grajali, da je mehkužen. To je bila stroga ljubezen, a sporočilo se je zasidralo v njegovo zavest," je razkril Coton.

 | Avtor:

Komentarjev 2
  • Avatar Džoser
    Džoser 12:43 04.september 2017.

    Ne samo mehkužen tudi samovšečen ,egoističen in še lahko naštevam ,pa mu zato ni pomoči.Od tega,daje najboljši pa je milijarde svetlobnih let oddaljen od realnosti.

Sorodne novice