Šport > Nogomet
4633 ogledov

Ferguson v življenjski nevarnosti

alex ferguson
1/7
Epa
Stanje legendarnega nogometnega stratega naj bi bilo zelo zaskrbljujoče.

Sira Alexa Fergusona so zaradi možganskih krvavitev sprejeli v bolnišnico v okrožju Macclesfield, od koder so ga nato v policijskem spremstvu prepeljali v bolnišnico Salford Royal v Pendletonu, kjer je prestal operacijo.

74-letnik je po poročanju britanskih medijev v umetni komi. Poseg naj bi potekal brez zapletov, Ferguson pa za zdaj okreva na intenzivni negi.

Druge podrobnosti zdravstvenega stanja še niso znane.

Reševalci so v soboto ob 10. uri zjutraj prejeli klic iz Fergusonovega doma v Cheshiru, od koder so nekdanjega trenerja rdečih vragov prepeljali v bližnjo bolnišnico. Manchester United je novico potrdil z uradno izjavo ob 21. uri.

"Sir Alex Ferguson je danes prestal nujno operacijo zaradi možganske krvavitve. Operacija je bila usoešna, zdaj potrebuje čas na intenzivni negi. Njegova družina je zaprosila za zasebnost," so zapisali.

alex ferguson | Avtor: Reuters Reuters

Ferguson je bil prejšnji teden prisoten na Old Traffordu, kjer si je ogledal poslednjo tekmo med rdečimi vragi in topničarji pod vodstvom nekdanjega velikega rivala Arsena Wengerja.

Francozu, ki se ob koncu sezone po 22 letih umika iz Arsenala, je izročil darilo in mu čestital za uspešno kariero.

Fergusonov sin Darren, trener angleškega tretjeligaša Doncaster Rovers, je zaradi družinske tragedije manjkal na sobotni tekmi z Wiganom, s katero so njegovi varovanci končali letošnjo sezono v League One.

arsene wenger alex ferguson | Avtor: Epa Epa
Škotski strateg je pustil neizbrisen pečat v angleškem nogometu. Velja za enega najslavnejših, najtrofejnejših in najboljših trenerjev vseh časov.

Kariero je začel pri ekipi East Stirlingshire, nato je treniral St. Mirren, Aberdeen in škotsko reprezentanco. Leta 1986 je prevzel rdeče vrage, kjer je ostal vse do upokojitve leta 2013.

Ferguson je najuspešnejši britanski trener vseh časov. 

Manchester United je pod njegovim vodstvom osvojil 13 naslovov angleškega prvaka, pet FA pokalov, štiri ligaške pokale, dve Ligi prvakov, klubsko svetovno prvenstvo in številne druge naslove.

V 26 letih je z rdečimi vragi zbral 38 lovorik.

Ob žalostni novici so Fergusonu čim hitrejše okrevanje zaželeli številni nekdanji in aktualni nogometaši angleškega velikana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice