Šport > Nogomet
38 ogledov

Ferguson se že norčuje iz Beniteza

rafael benitez alex ferguson Reuters
Trener Manchester Uniteda je že kmalu po tem, ko je Rafael Benitez prevzel Chelsea, na novo odprl fronto s španskim trenerjem, s katerim nikoli nista bila v najboljših odnosih ...

"Njihova poteza je neverjetna, saj je človek osvojil pokal FA in Ligo prvakov," je Alex Ferguson pokomentiral potezo vodstva Chelseaja, ki je odpustilo Roberta Di Mattea in na njegovo mesto ustoličilo Rafaela Beniteza.

"Zame je največje razočaranje to, da Chelsea čez dva tedna potuje na klubsko svetovno prvenstvo in to so dosegli pod vodstvom Di Mattea. Bilo bi normalno, da bi mu dali tudi možnost, da osvoji ta turnir," je trener Manchester Uniteda najprej izstrelil strupeno puščico v smeri uprave kluba iz zahodnega Londona.

"Rafael Benitez ima veliko srečo, saj bi čez dobra dva tedna na svoj seznam osvojenih lovorik lahko dodal že drugi naslov svetovnega klubskega prvaka, čeprav ni imel nič s konstrukcijo ekipe. Tudi Jose Mourinho je Inter pripeljal do evropskega naslova, potem pa je Benitez z njegovo ekipo postal najboljši na svetu. Mourinho je s tisto ekipo osvojil trojček (Liga prvakov, Serie A, Copa Italia), Benitez pa ni storil prav nič za tisto ekipo, a je vseeno postal klubski svetovni prvak," se je nato 70-letni Škot ponorčeval še iz španskega stratega.

Tudi Arsene Wenger je bil presenečen nad sklenitvijo sodelovanja med nekdanjim trenerjem Liverpoola in Valencie ter aktualnimi evropskimi prvaki, ki je sklenjeno do konca sezone. "Benitez je trener z bogato kariero in čudi me, da so mu ponudili le sodelovanje do konca sezone in da je pristal na tako kratkoročno pogodbo," je bil trener Arsenala začuden nad dogovorom.

Benitez in Ferguson sta se že v preteklosti zapletala v besedne dvoboje, predvsem v sezoni 2008/09, ko sta se United in Benitezov Liverpool borila za naslov v Premier league. Vsekakor bo letošnja angleška nogometna sezona zanimiva tudi zaradi trenerskih prepirov ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.