Šport > Nogomet
186 ogledov

Francija na nogah, prenevarno za nogomet

Francija protesti Epa
Trenutno razpoloženje v francoski javnosti ne dovoljuje organizacije večjih športnih dogodkov.

Vodstvo francoske nogometne lige je iz varnostnih razlogov odpovedalo štiri tekme 17. kola elitnega prvenstva, ki bi morale biti konec tega tedna.

Protesti v Franciji Francija Svet Uspeh rumenih jopičev

Obračuni PSG - Montpellier, Toulouse - Lyon, Monaco - Nica in Saint-Étienne - Marseille so že odpovedani, trenutno pa niso znani nadomestni termini teh tekem. Obstaja bojazen, da bodo iz varnostnih razlogov odpovedali tudi vse druge tekme 17. kola Ligue 1.

V Parizu in po drugih večjih francoskih mestih vladajo izredne razmere zaradi demonstrantov, ki že tri konce tedna zapored nasilno demonstrirajo proti novim davkom na gorivo in proti ukrepom vlade Emmanuela Macrona. Za ta konec tedna so napovedane nove demonstracije tako imenovanih rumenih jopičev.

Konec minulega tedna je policija zaradi nasilnih protestov v francoski prestolnici priprla več kot 400 protestnikov, zaradi poškodb pa so morali v bolnišnicah oskrbeti več kot 160 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.