Šport > Nogomet
13 ogledov

''Gala ni imela 11 mož, ampak 50 tisoč''

cristiano ronaldo EPA
Real Madrid je na povratni tekmi Lige prvakov proti Galatasarayu zadržal prednost treh zadetkov in se kljub porazu (2:3) uvrstil v polfinale najelitnejšega nogometnega tekmovanja na svetu. Strelec obeh zadetkov za španske prvake Cristiano Ronaldo je po tekmi priznal, da so si galaktiki sami otežili delo.

Real Madrid je pred povratno tekmo proti Galatasarayu veljal za nespornega favorita, saj so si galaktiki na Santiagu Bernabéu priigrali kar tri gole prednosti. V osmi minuti tekme v Istanbulu je skupni izid na 4:0 povišal Cristiano Ronaldo in gostje so lahko upali samo še na čudež. Ta je prišel v podobi Emmanuela Ebouéja, Wesleyja Sneijderja in Didierja Drogbaja, ki so s tremi zadetki v drugem polčasu tekmo postavili na glavo.

Real Madrid je bil iz navidezno nedotakljivega položaja kar naenkrat pred tem, da lahko senzacionalno izpade iz Lige prvakov, čeprav sta gostom do popolnega preobrata še vedno manjkala dva zadetka. A v nogometu so se dogajale že bolj čudne reči. Galatasaray je z rezultatom 3:1, ki ga je v napovedi pred tekmo José Mourinho označil za razočaranje, vodil vse do 93. minute, ko se je drugič na tekmi med strelce vpisal Ronaldo in Madridu zagotovil napredovanje med najboljše štiri ekipe v Evropi. ''Zelo smo zadovoljni, da smo se uvrstili naprej. Dosegli smo naš cilj in sedaj moramo počakati, kdo bo naš nasprotnik v polfinalu,'' je povedal Ronaldo in dodal, da je Real napravil napako, ko je nekoliko popustil v igri. ''Otežili smo si delo. V nogometu ni nič zastonj. Iz tega se moramo kaj naučiti in v prihodnosti igrati polnih 90 minut,'' je povedal Portugalec.

Za konec je strelec obeh zadetkov spregovoril še o svoji individualni predstavi. ''Počutim se dobro, motivirano. Ekipa mi zagotavlja dobre podaje in jaz opravljam svoje delo, ki je doseganje golov,'' je zaključil CR7.

Mourinho: Niso imeli 11 mož, ampak 50 tisoč

jose mourinho didier drogba | Avtor: EPA EPA
José Mourinho po tekmi ni skrival navdušenja nad petdesettisoč glavo množico turških navijačev, ki so do zadnjega sodniškega piska bodrili svojo ekipo. ''Ko igraš pred 50 tisoč navijači, se lahko zgodi prav vse. Imeli so neverjetno podporo in zaslužili so si zmago,'' je po tekmi povedal trener Reala in dodal: ''Nisem imel časa razmišljati, ali me je strah izpada ali ne, vendar sem se zavedal, da smo v težki situaciji. Tekmo smo morali zaključiti z golom in to nam je uspelo. Pri zaostanku z 1:3 smo zaprli prostor in od tistega trenutka naprej je bila tekma pod nadzorom. Zaslužili smo si napredovanje.''

Mourinho pričakuje, da se bosta Borussii in Realu v polfinalu pridružila še Bayern in Barcelona. ''Bomo videli, ali gre v tretje rado. V žrebu bo Borussia in verjetno še Barcelona ter Bayern. Tri vrhunske, vrhunske ekipe. To bosta dve tekmi, kjer bom užival, in dali bomo vse od sebe,'' je zaključil Portugalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.