Šport > Nogomet
29 ogledov

Gattuso pod drobnogledom policije

Gattuso trener Sion trening trenirka EPA
Italijanska policija je davi v sklopu preiskave o prirejanju izidov nogometnih tekem Calcioscommesse aretirala štiri ljudi in obenem odprla preiskavo proti svetovnemu prvaku z Azzurri Gennaru Gattusu.

Za zdaj še ni znano, kje je policija opravila aretacije. Četverica, ki jo je policija aretirala, naj bi služila kot vezni člen med svetom nelegalnih stav in nogometaši, so povedali preiskovalci za italijansko tiskovno agencijo Anso.

Gennaro Gattuso, leta 2006 z italijansko izbrano vrsto tudi svetovni prvak, sicer pa od leta 1999 do 2012 član Milana, je osumljen kriminalnega dejanja z namenom storiti športno prevaro v sezoni 2010/11. Gattuso je bil nekaj časa trener italijanskega drugoligaša Palerma, a so se mu v klubu zahvalili po le šestih tekmah.

Sumljiva povezava z Brocchijem

 V preiskavi se je znašel tudi nazadnje nogometaš Lazia Cristian Brocchi, ki je bil pri Milanu od leta 2001 do 2008 soigralec Gattusa. Policija je opravila hišni preiskavi v domovanjih obeh nogometašev, nekdanjih soigralcev.

Danes je v akcijo stopilo na ducate policistov, ki so delovali po nalogu tožilstva iz Cremone, ki je leta 2010 razkrilo afero Calcioscommesse.

Pod drobnogledom policije je tudi tekma Milan - Lazio februarja 2011, ko sta bila Gattuso in Brocchi tekmeca. Policija poleg te tekme preiskuje še dve tekmi prvoligaša Milana v sezoni 2010/11, proti Juventusu in milanskem Interju.

Gattuso: Jezen in užaljen

Nekdanji nogometaš AC Milana se je na obtožbe že odzval. ''Jezen sem in užaljen. Glede obtožb sem povsem miren - opral bom svoje ime. Nočem takšnih madežev na svoji karieri. Nikoli v življenju nisem stavil,'' je zatrdil Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.