Šport > Nogomet
34 ogledov

Generalka uspela: pred derbijem +4

Maribor Braga Mezga Gregor Katič
Na generalki pred drugim večnim derbijem v letošnji sezoni sta tako Maribor kot Olimpija Ljubljana prišla do polnih kompletov točk. Vijoličasti so na derbiju kola utišali polno Fazanerijo in spet pobegnili na vrhu lestvice (3:1). Olimpija je v Stožicah z zadetkom Dareta Vršiča z 1:0 ugnala zadnjeuvrščeni Triglav. Velenjčani so Celjane premagali po zaostanku z 0:2, Domžale pa so slavile v Novi Gorici (3:0). Hat-trick Milana Osterca v mreži Nafte (4:1).

Vratar Jasmin Handanović je bil (ne prvič v letošnji sezoni) junak Maribora, ki je pred večnim derbijem z Olimpijo čez teden dni na polni Fazaneriji premagal Muro 05. Handanović starejši je pri rezultatu 2:1 v sodnikovem podaljšku ubranil čisto priložnost Leonu Horvatu, delo pa je za vijoličaste v protinapadu dokončal Goran Cvijanović. Prekmurci so s trenerjem Antejem Šimundžo, še pred nekaj tedni pomočnikom Darka Milaniča pri Mariboru, začeli sanjsko, saj je strel Horvata v 18. minuti v gol spremenil bosanski ostrostrelec Nusmir Fajić. Za vijoličaste je še pred polčasom izenačil Robert Berić, Dejan Mezga pa je v nadaljevanju obrnil rezultat na glavo. Handanović je nato v izdihljajih tekme rešil gol vijoličastih, Cvijanović pa je pokončal vse upe črno-belih.

Olimpijo rešil - uganili ste - Vršič

Olimpija je proti zadnjeuvrščenemu Triglavu dosegla zelo želeno in pričakovano zmago, vendar se je morala zanjo potruditi, saj so se Gorenjci izkazali za čvrstega tekmeca, ki ni popuščal niti takrat, ko je imel igralca manj na igrišču. Kot že ničkolikokrat letos je bil mož odločitve Dare Vršič. Prvi polčas v Stožicah je prinesel kar nekaj lepih priložnosti na obeh straneh, a ne eni ne drugi niso bili natančni. Kmalu po začetku drugega polčasa pa so zeleno-beli povedli, ko je s prostega strela zadel kdo drug kot Vršič, ki je zabil že svoj 11. gol v sezoni. Po golu so odločneje v napad krenili tudi Kranjčani, vendar ob napakah pri podajah niso znali sestaviti spodobne akcije. Upi po ugodnem razpletu so se za Triglav razblinili v 70. minuti, ko je Tine Zornik dobil rdeč karton, potem ko je podrl Matica Finka, ki ni več imel žoge. V zaključku tekme so predvsem domači še nekajkrat poskusili s streli (Boban Jović, Vršič, Filip Valenčič), vendar se izid ni spremenil. V sodniškem dodatku so Ljubljančani izpeljali še hiter protinapad, v katerega so stekli štirje domači nogometaši proti enemu kranjskemu, vendar je ob koncu Marko Nunić zgrešil "nemogoče", nekaj trenutkov zatem pa se je - sam pred tekmečevim golom - zapletel, tako da je tudi ta priložnost ostala neizkoriščena.

Izjemen preobrat Velenja v Celju

Velenjski nogometaši so še na deveti tekmi zapored ostali neporaženi. Še več, na celjski Areni Petrol so po izvrstni prvi polovici drugega polčasa prišli do zmage, šeste v prvenstvu, in se utrdili na četrtem mestu. Tekma je bila v prvih 20 minutah relativno enakovredna, vmes so imeli rahlo pobudo Velenjčani, toda Celjani so v 24. minuti povedli, ko je zadel Denis Popović. Domačini so v 39. minuti podvojili prednost. Na robu kazenskega prostora je streljal Sebastjan Gobec, žoga se je odbila do Iztoka Močivnika, ki je bil sam pred Bobanom Savićem in ga tudi premagal. Drugi polčas so bolje začeli Velenjčani, ki so v 51. minuti tudi zadeli prek Sebastjana Berka. Le sedem minut pozneje so knapi izenačili. Z leve strani je podal Aleš Jeseničnik, Damjan Trifković pa je s strelom "iz prve" zatresel celjsko mrežo. Isti igralec je v 64. minuti poskrbel za popoln preobrat, ko je z lobom zadel za 3:2.

Poraz proti Mariboru ublažili v Gorici

Domžale so se po bolečem domačem porazu proti Mariboru v sklopu praznovanja 90-letnice kluba hitro pobrale in v Novi Gorici osvojile poln izkupiček. Novogoričani tokrat niso mogli računati na Williama Franklina Vicenteja, medtem ko so "tradicionalno" oslabljeni Domžalčani tokrat pogrešali "le" deveterico Sicer pa ekipi v prvih 20 minutah nista bili nevarni. V 43. minuti je Damir Pekić z glavo Domžale popeljal v vodstvo. Sodnik je sicer šele po posvetovanju s stranskim sodnikom priznal zadetek, saj sprva ob posredovanju Simčiča ni bilo jasno, ali je žoga dejansko prešla golovo črto. Pekič se je tako veselil svojega stotega zadetka v slovenski prvi ligi. Začetek drugega polčasa je postregel s priložnostmi na obeh straneh. Domžale pa so tekmo v svoj prid dokončno odločile v 84. minuti, ko je sprva zadel Lucas Horvat, nato pa v sodnikovem položaju še Dejan Gerić.

Slovenska liga, 15. kolo:

CM Celje : Rudar Velenje 2:3 (2:0)
Popović (24), Močivnik (39); Berko (51), Trifković (58, 64)

Olimpija Ljubljana : Triglav Kranj 1:0 (0:0)
Vršič (54)
RK: Zornik (71/Triglav)

HiT Gorica : Domžale 0:3 (0:1)
Pekić (44), Horvat (84), Gerić (90)

Mura 05 : Maribor 1:3 (1:1)
Fajić (18); Berić (44), Mezga (76), Cvijanović (90)

Luka Koper : Nafta Lendava 4:1 (3:1)
Osterc (5, 29, 54), Bubanja (40); Vranešević (24/11-m)

 

 

 

 

 

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 21:07 23.oktober 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.