Šport > Nogomet
3168 ogledov

Gledalci vdrli na teren, lastnika kluba pobegnila s stadiona

Mark Noble
Londonski prvoligaš West Ham United se je znašel v krizi.

Angleški nogomet je v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja veljal za leglo huliganizma, a so oblasti reagirale in v veliki meri omejile izpade navijačev, na tribune klubov pa so se začele vračati tudi družine z mlajšimi ljubitelji nogometa. A zadnje kolo Premier League je bilo tokrat izjema v tem pogledu.

Marcus Rashford Premier League Šport Največji angleški derbi po notah domačih

Ob novem porazu, s 3:0 jih je na londonskem olimpijskem stadionu premagal Burnley, so pobesneli navijači West Ham Uniteda, ki so v drugem polčasu začeli vdirati na zelenico. Med tistimi, ki jih je to najbolj zmotilo je bil tudi Mark Noble. Gospod West Ham, v članski ekipi kladiv je vse od leta 2004 in je nogometaš z največ nastopi za ta klub v Premier League, se je med drugim prelevil tudi v stevarda, njegovo rakcijo je nekoliko umiril šele vratar Joe Hart.

Navijači so svoje nezadovoljtvo pokazali tudi upravi. Nekaj minut pred koncem je velika skupina obrnila hrbet zelenici in se usmerila proti častnim sedežem. Na nasvet policije sta se solastnika David Sullivan in David Gold umaknila pred jezno množico in zapustila stadion.

Prišlo je tudi do obračunavanja med navijači, v celotni zmedi pa so se še najbolj izkazali pri Burnleyju. Nogometaši so svoja mesta na rezervni klopi prepustili otrokom, ki bi jo lahko skupili v prerivanju med gledalcu.

Katy Perry West Ham United Morda niste vedeli Šport Mnogo slavnih si želi poraza Domžal

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:02 11.marec 2018.

    Gledalci so plačali karte in imajo pravico zahtevati spremembe ali pa bojkot tekem . BBB so najbolj zvesta skupina ,ki ima avtoriteto in svoj glas . pri nas edino Viole ,ki pa so se nekako spajdašile s vodstvom in so ...prikaži več podaljšana roka uprave .