Šport > Nogomet
57 ogledov

Goričanom se smeji - v mesto prihaja Parma

prva liga olimpija ljubljana hit gorica stožice simčič buzeti Anže Petkovšek
Nogometno društvo Gorica si lahko obeta boljše čase. V bodoče bodo štirikratni slovenski prvaki tesno sodelovali z italijanskim prvoligašem Parmo.

Kar še posebej veseli pristaše Gorice, je dejstvo, da se bodo predstavniki Parme aktivno vključili v vodenje kluba, Italijani naj bi tudi pokrili vse dolgove severnoprimorskega kolektiva in v štiričlanskem izvršnem odboru zasedli dve mesti.

Višji proračun, novi igralci

Predsednik "vrtnic" Robert Vrtovec, ki je februarja zaradi neurejenih razmer sicer napovedal odstop, a bo sedaj najbrž ostal na položaju, je za Primorske novice potrdil, da bo Parma v Novo Gorico posodila nekaj svojih nogometašev. Okostje moštva pa naj bi še vedno sestavljali fantje iz domače nogometne šole, ki je v preteklih letih poskrbela za vzgojo mnogih vrhunskih igralcev in tudi reprezentantov.

Proračun kluba za novo sezono se bo gibal med 1 in 1,5 milijona evrov. Cilji bodo precej višji kot so bili letos, ko so bili modro-beli zaradi katastrofalnih finančnih razmer (več mesecev niso prejemali plač) zadovoljni že z golim obstankom. Tega so si na koncu tudi dokaj gladko zagotovili, ob koncu so zasedli razmeroma solidno šesto mesto. 

Šef stroke odslej Apolloni, Srebrnič bo pomočnik

Marcelo Salas Luigi Apolloni Parma | Avtor: Reuters Reuters
V novi sezoni bo cilj Gorice vsaj igranje v Evropi, Parma pa želi svojim mladim talentom omogočiti priložnost igranja na visokem nivoju. Prvi trener ekipe naj bi postal nekdanji italijanski reprezentant in član zlate generacije Parme iz 90. let prejšnjega stoletja - Luigi Apolloni. Njegov pomočnik naj bi bil dosedanji šef goriške stroke Miran Srebrnič. Ikona goriškega nogometa je glede na situacijo dobro krmaril goriško barko v pretekli sezoni. Poleg običajnega trenerskega dela se je moral ukvarjati tudi z dodatnim animiranjem svojih varovancev, ki so bili demotivirani zaradi zaostalih prihodkov.

V zadnjem kolu Prve lige so Goričani doma ugnali velenjskega Rudarja (3:2), skupno so osvojili 41 točk in si pred deveto Muro tako priigrali udobno zalogo prednosti. Prvi strelec moštva je bil Dejan Žigon, slednji je zabil 15 zadetkov in si je z Nikolo Nikezićem (Olimpija) delil drugo mesto na lestvici za Marcosom Tavaresom (Maribor), ki je dosegel dva gola več.     

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.