Šport > Nogomet
1137 ogledov

Green Dragons so se odzvali na obtožbe Turkov

Green Dragons/Facebook
Navijaška skupina Green Dragons se je oddaljila od neljubih dogodkov na četrtkovi tekmi v Stožicah.

Ob koncu povratnega srečanja drugega kroga kvalifikacij za ligo evropa, kjer se je po poraz proti Malatyasporju končala pot ljubljanske Olimpije, je bilo s tribun moč zaznati rasistične vzklike nekaterih podpornikov domače ekipe.

Tarča vzklikov in neprimernega gestikuliranja je bil vratar turške ekipe Fabien Farnolle.

fernolle Čustveni zlom Šport Turki ogorčeni nad škandalom v Stožicah: "To je sramota!"

Na dogodke, ki so tudi zaradi ostrih kritik gostujočega moštva že vzbudili pozornost evropske krovne zveze, ki bo incident vzela pod drobnogled, so se odzvali iz navijaške skupine Green Dragons.

V odzivu na družbenih omrežjih niso zanikali, da je do rasizma res prišlo, vendar so se od dejanj peščice njihovih članov odločno oddaljili. Poudarili so, da takšno početje nikakor ne odraža stališča njihovega navijaškega kolektiva, svoje člane po pozvali, naj se v prihodnje tega raje vzdržijo.

safet hadžić Safet Hadžić Šport "Škoda, da se je to zgodilo. To je najhuje."

Sporočilo objavljamo v celoti.

"Vezano na včerajšnje dogodke se v vodstvu navijaške skupine Green Dragons zahvaljujemo vsem navijačem Olimpije za dober obisk in predvsem huronsko navijanje. Nekatere pesmi so odmevale kot že dolgo ne!

"Kakorkoli, na žalost pa so ob koncu tekme nekaterim posameznikom popustile zavore in slišali smo nekaj vzklikov, ki na našo tribuno ne sodijo. Navijaška skupina Green Dragons z omenjenimi vzkliki nima nič. V prihodnje na vse, ki obiskujete sever apeliramo, da se vsakih rasističnih vzklikov in podobnih neumnosti ne poslužujete."

Green Dragons Ljubljana

Komentarjev 1