Šport > Nogomet
951 ogledov

"Škoda, da se je to zgodilo. To je najhuje."

safet hadžić NK Olimpija/Facebook
Nogometaši Olimpije in Domžal so sinoči končali evropsko sezono.

Za Olimpijo je bila na dveh tekmah 2. kroga kvalifikacij premočna turška ekipa Malatyaspor, za Domžale pa švedski Malmö. Trenerja Safet Hadžić in Simon Rožman sta zadovoljna s predstavo svojih ekip.

Obe ekipi sta prvi tekmi končali z izidom 2:2. Olimpija je na povratni klonila z 0:1, Domžale pa z 2:3.

Olimpija si je dobro izhodišče pripravila na prvi tekmi, saj je ob remiju dosegla dva gola v gosteh. Na povratni tekmi v lepo polnih Stožicah so domači hitro ostali brez Endrija Cekicija, je zaradi dveh nespametnih prekrškov prejel dva rumena kartona in moral v 38. minuti predčasno v slačilnico, ter Asmirja Suljića, ki se je pred tem poškodoval. Ljubljanska obramba je napadom uspešno kljubovala vse do 77. minute, ko je zgrešeno priložnost Anteja Vukušića kaznoval Adis Jahović.

Asmir Suljić Poraz Šport Olimpija z igralcem manj na koncu klonila

"Težko je kaj reči po takšni tekmi. Najhuje je, ko prejmeš rdeči karton in se moraš braniti ter poskušaš kaj narediti iz protinapadov. To je zelo težko, ko je nasprotna ekipa zelo kakovostna in zna igrati, tako da lahko le čakaš, kdaj boš dobil gol. Borili smo se, dali smo vse od sebe. Žal mi je igralcev in občinstva. Bil je spektakel in škoda, da se je to zgodilo. Ampak sem zadovoljen. Igralci so pokazali karakter, saj so na dveh težkih tekmah dali vse od sebe in verjemite mi, da so nas Turki stežka premagali," je po tekmi menil trener Ljubljančanov Safet Hadžić.

V Malmöju se je prvi polčas končal z istim izidom kot prva tekma. Domžalčane je v 12. minuti vodstvo popeljal Shamar Nicholson, v sodnikovem podaljšku je pred odhodom na odmor na 2:2 izenačil Sven Karič. Odločitev o zmagovalcu je padla v 83. minuti, ko je po kotu v polno zadel Rasmus Bengtsson.

NK Domžale Evropska liga Šport Domžale le nekaj minut od podaljška na Švedskem

"Odigrali smo zelo dobro srečanje. na tej ravni potrebuješ presežek, mi ga nismo zmogli. Fantom nič ne zamerim. Mislim, da smo dobro predstavljali slovenski nogomet in NK Domžale. Bili smo blizu, žal mi je prepoceni zadetkov s prve tekme. V fantastičnem vzdušju smo prišli do zelo lepe izkušnje za našo mlado ekipo. Treba bo dvignit glave. Še enkrat čestitam fantom za opravljeno v Evropi. Žal mi je, da nam ni uspelo narediti nekaj več od našega maksimuma," pa je povedal trener Domžal Simon Rožman.

V evropskih tekmovanjih ima Slovenija po izpadu Olimpije in Domžal le še enega predstavnika. Naslednja prepreka Maribora bo Rosenborg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.