Šport > Nogomet
23 ogledov

Guardiola, kam te bo ponesla pot?

barcelona chelsea di matteo guardiola EPA
Čeprav je Pep Guardiola jasno sporočil, da si po koncu štiriletnega službovanja pri Barceloni želi počitka, pa ne gre verjeti, da bo tako sloviti trener dolgo brez dela. V članku je nekaj potencialnih klopi, kamor bi se lahko usedel. Poudarjamo, gre le za špekulacije.

INTER
Interjev predsednik Massimo Moratti že dolgo občuduje Pepa Guardiolo. Andrea Stramaccioni zagotovo ni prevelika ovira. Olajševalna okoliščina: Katalonec je dve sezoni že igral v Italiji, pri Brescii in Romi.

CHELSEA
Roberto Di Matteo je izvrsten v vlogi začasnega trenerja. Chelsea je popeljal v finale pokala FA in Lige prvakov. O Guardioli na modri klopi šepečejo tudi angleški mediji, eden od scenarijev pa bi utegnil biti tudi Di Matteo na klopi, dokler si Pep ne odpočije.

MANCHESTER CITY
City je znova v dirki za naslov v Premier League, ampak če bi Robertu Manciniju spodrsnilo, utegnejo bogati Arabci pomisliti tudi na njegovo zamenjavo.

AC MILAN
Da Guardiola ni zaseden, bi utegnilo zanimanje vzbuditi tudi pri Silviu Berlusconiju, ki ljubi glamurozne okrepitve. Še posebej, ker je Juventus trn v peti Massimilianu Allegriju.

ŠPANIJA
Če bi Vicente Del Bosque po svetovnem popeljal Španijo še do evropskega naslova, bi se lahko odločil za odhod. Selektorska služba ne prinaša tako intenzivnih vsakodnevnih pritiskov. Res pa je tudi, da je Guardiola ponosen Katalonec …

KATAR
Dve sezoni je igral v katarskem Al-Ahliju, na Bližnjem vzhodu pa težav z dolarji ni.

MANCHESTER UNITED
Nekateri menijo, da bi bil Guardiola, ko se Alex Ferguson upokoji, primeren za njegovega naslednika.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.