Šport > Nogomet
1462 ogledov

Guardiola: Ne bom se opravičil za svoje besede

guardiola mahrez Epa
Po kritikah se je oglasil strateg Manchester Cityja.

Tekmo lige prvakov med Manchester Ctyjem in RB Leipzgom si je v sredo v živo ogledalo 38.062 navijačev, kar je precej manj od kapacitete stadiona Etihad, ki na evropskih tekmah znaša 53.000 sedežev. 

"Želim si, da bi si sobotno tekmo ogledalo večje številke ljudi," je po zmagi nad Leipzigom (6:3) dejal trener Meščanov Pep Guardiola. "Potrebovali bomo vso podporo, ker bomo zelo utrujeni. Vabim vse ljudi, da si pridejo ogledat sobotno tekmo," je še dodal.

Njegove besede so naletele na ogorčenje pri nekaterih podpornikih. "To me je presenetilo. Nisem povsem prepričan, kakšno povezavo ima to z njim. Očitno slabe razume težave, ki ljudem onemogočajo obisk sredine tekme ob 20. uri na Etihadu. Ljudje imajo otroke, morda si ne morejo privoščiti vstopnice, nekateri so še vedno v skrbeh zaradi covida-19... Ne vem, zakaj komentira takšne reči. Je najboljši trener na svetu, vendar bi se moral držati treniranja," je menil generalni sekretar navijaškega kluba pri Cityju Kevin Parker.

pep guardiola | Avtor: Epa Epa

"Ali sem po tekmi rekel, da sem razočaran, ker stadion ni poln? To je le njegova interpretacija," se je na besede slednjega odzval Guardiola.

"Sem presenečen, kaj se je zgodilo s tem človekom. To ni prvič, da sem izrekel nekaj takšnega v moji karieri. Ne bom se opravičil za svoje besede. Rekel sem le, da potrebujemo podporo. Ni pomembno, koliko ljudi pride, a jh vabim, da pridejo in uživajo v tekmi, ker rabimo njihovo podporo. Raje vidim, da sem s svojimi ljudmi, kot pa brez njih. A če zaradi kakršnegakoli razloga ne morejo priti, je to povsem v redu. Nikoli nisem rekel: 'Zakaj niste prišli?' Gospod Parker naj še enkrat posluša moje besede, ne mislim pa se mu opravičiti," je sklenil prvi mož na klopi sinjemodrih.

guardiola | Avtor: Epa Epa

"Poznam zgodovino kluba. Naučil sem se jo, kaj pomeni potovati okoli in slediti temu klubu. Ne želim, da smo United, Liverpool, Barcelona, Bayern Munich, Real Madrid, ali kakšen drug velik klub, smo to, kar smo. To mi je všeč. Ni mi pa všeč, da nekdo v moja usta polaga besede, ki jih nisem izrekel. Nikoli ne bom imel težave z navijači. Če bom jaz težava, bom odstopil. Sem eden izmed njih. Od prvega de se trudim narediti najboljše," je še dejal Pep.

"Rad igram na stadionu, ki je poln navijačev. Proti Leipzigu je bilo težko. Po tekmi sem bil izčrpan, v garderobi sem videl, da je bilo težko tudi za ekipo in v tistem trenutku sem pomislil, da čez tri dni že igramo proti Southamptonu. Zato sem dejal, da se nam naj navijači pridružijo, ker vem, da nas čaka še ena težka tekma. To je moje sporočilo, a če nekdo ne dojame mojih besed, je to njegov problem. Če naredim napako, se bom opravičil, a v tem primeru se ne bom."

Komentarjev 1
  • Princess_Thompson 11:55 18.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice