Šport > Nogomet
310 ogledov

Užaljeni navijači Manchester Cityja: "Pep, raje utihni!"

pep guardiola Epa
Španski strateg je z nepremišljenimi izjavami ujezil zveste pristaše kluba.

Uradni navijaški klub Manchester Cityja se je precej burno odzval na pozive Pepa Guardiole, naj se sobotne premierligaške tekme udeležijo v večjem številu kot torkove v ligi prvakov.

Prepričljivo zmago meščanov v prvem krogu elitnega klubskega tekmovanja si je na Etihadu ogedalo samo 38.000 ljudi, daleč od polne kapacitete objekta, ki sprejme 54.000 gledalcev.

"Želim si, da bi si sobotno tekmo ogledalo večje številke ljudi," je po zmagi nad Leipzigom (6:3) dejal Guardiola. "Potrebovali bomo vso podporo, ker bomo zelo utrujeni. Vabim bse ljudi, da si pridejo ogledat sobotno tekmo," je dodal.

pep guardiola | Avtor: Epa Epa
Na videz povsem nedolžne besede so naletele na neodobravanje navijaške skupnosti. Kot je povedal generalni sekretar navijaškega kluba Kevin Parker, bi moral trener Cityja pri tovrstnih izjavah pokazati večjo mero senzibilnosti. 

"To me je presenetilo," je uvodoma dejal Parker. "Nisem povsem prepričan, kakšno povezavo ima to z njim. Očitno slabe razume težave ki ljudem onemogočajo obisk sredine tekme ob 20. uri na Etihadu. Ljudje imajo otroke, morda si ne morejo privoščiti vstopnice, nekateri so še vedno v skrbeh zaradi covida-19... Ne vem, zakaj komentira takšne reči."

"Pep je najboljši trener na svetu, vendar bi se moral držati treniranja. To mu sporočam na najlepši možen način. S tem je samo odvrnil pozornost od dobrega večera. Več se govori o njegovih izjavah kot o sami tekmi. Dvomiti o podpori, kar je dejansko tudi storil, je popolnoma nepotrebno. Razočarani smo. Za povrhu je šel na roko podpornikom drugih moštev, ki izkoristijo vsako priložnost za kritiko na račun obiska na naših tekmah. Etihad so preimenovali v Emptyhad. Vem, da se samo šalijo, vendar je to neopravičljivo, ker ni res. Običajno je obisk zelo velik," je pristavil generalni sekretar.

guardiola mahrez | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice