Šport > Nogomet
23 ogledov

Guardiola: "Osem otrok v prvi 11-erici"

Sergi Roberto Rafinha Alcantara Barcelona Bate Borisov Liga prvakov Montoya Pedr EPA
Andre Villas-Boas je preživel obračun z Valencio, Barcelona pa je v izložbo nadvse uspešno postavila svojo mladino. Več odmevov s torkovih obračunov Lige prvakov preberite v spodnjem članku.

Barcelonin trener Pep Guardiola je navdušen nad zmago svojega moštva s 4:0 nad beloruskim Batejem, in sicer vsaj z dveh vidikov. Ker se je na izjemen način predstavila Barcelonina prihodnost in zaradi doze samozavesti pred prihajajočim El Clássicom. Maxwell in vratar José Pinto sta bila edina igralca med prvih 11, ki nista vzgojena v znameniti akademiji La Masia, medtem ko so s seznama imen, kot so Rafinha, Martin Montoya, Marc Bartra, Andreu Fontas, Sergi Roberto, Isaac Cuenca, Jonathan dos Santos, Pedro in Thiago, širši javnosti bolj znani le slednji trije.

"Ni lahko postaviti v začetno enajsterico šest ali osem otrok in igrati tako dobro. Povedal sem jim, naj se na igrišču zabavajo, in to so često počeli. Igrali so brez strahu. Pomembno je, da vemo, da so sposobni igrati na takšni ravni, ko jih potrebujemo," je svoje mladce pohvalil Guardiola in se že rahlo ozrl proti sobotnemu derbiju: "Če nas Real premaga, bo imel velikih devet točk prednosti. Real je vedno dober, tudi letos."

"Na vašo nesrečo je Chelsea tokrat visoko zmagal," je zbranim novinarjem po tekmi z Valencio (3:0) cinično zabrusil Andre Villas-Boas, ki je bil v dneh pred tekmo deležen številnih kritik: "Mislim, da so moji igralci tokrat kritikom primazali klofuto. Ampak tu nisem najpomembnejši jaz, pač pa Chelsea, ki je prvi v skupini. Nestrpno čakamo žreb, nasprotnike in zanima nas, kako visoko se lahko povzpnemo. Tokrat smo si priborili tudi psihološki bonus, ki nam bo zelo koristil na tekmi z Manchester Cityjem."

Komentarjev 1
  • pravaresnica123 09:47 07.december 2011.

    Bomo zadovoljni samo s tremi točkami. Nam ni potrebno 5:0!!!