Šport > Nogomet
15 ogledov

Guardiola se predstavi: "Sprememb bo zelo malo"

Pep Guardiola predstavitev Bayern Allianz Arena
1/11
EPA
Katalonski trener Pep Guardiola je kot trener Bayerna opravil prvo novinarsko konferenco. Kot je obljubil, je govoril nemško.

Nekdanji trener Barcelone Pep Guardiola je prvič spregovoril za nemške medije kot trener Bayerna. Navzočih je bilo več kot 300 predstavnikov sedme sile

"Dober dan in naj Bog blagoslovi vse prisotne. Oprostite mi zaradi moje nemščine. Eno leto sem živel v New Yorku in tam se je težko učiti nemščine. Rad bi se zahvalil Bayernu, da so mi dali priložnost, da sem njihov trener. To kar občutim zdaj, je kot darilo zame, je blagoslov, da sem sploh bil v igri za trenerja Bayerna," je svoj nastop začel Katalonec, ki je po odhodu iz katalonske metropole eno leto preživel na dopustu v ZDA in se pripravljal na prevzem bavarskega velikana.

Na vprašanje, zakaj je izbral prav ekipo iz Münchna je odgovoril: "Zaradi igralcev in zgodovine. Moj čas v Barceloni je bil čudovit, a potreboval sem nov izziv. Sem pripravljen. Bayern München mi je dal priložnost."

"Skušal bom doseči standarde predhodnika"

"Moram se spoprijeti s pritiskom in primerjavami. Bo veliko pritiska name, tega se zavedam. To bom sprejel brez težav, zato tudi sem trener. Prevzemam pa ekipo, ki je v lanski sezoni igrala izjemno dobro. A Bayern mora vedno zmagovati. Ko ekipa osvoji štiri lovorike v sezoni, potem ni treba spreminjati veliko stvari. Ta ekipa je zelo dobra! Skušal bom doseči standarde mojega predhodnika," je Pep obširno pokomentiral dejstvo, da prevzema Bavarce po najuspešnejši sezoni, ko so pod vodstvom Juppa Heynckesa osvojili vse, kar se osvojiti da, pri tem pa porušili tudi nekaj rekordov v nemški Bundesligi.

"Ima pa seveda vsak trener svoj pogled na nogomet. Zato vas prosim, da mi daste nekaj časa. Vidim stvari, ki bi jih rad spremenil, a teh je res zelo malo. Pritisk bo res velik, a sem srečen, da sem tu in bom znal živeti s tem pritiskom," je dodal nekdanji igralec Barcelone in Brescie.

Pep Guardiola predstavitev Bayern Allianz Arena Rummenigge | Avtor: EPA EPA

Rummenigge: "Bundesliga ne bo izziv"

Nato je nekaj besed spregovoril tudi predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. "Prepričan sem, da je pred nami uspešno obdobje. Seveda želimo osvajati naslove. Najboljši pokazatelj dela ekipe je seveda Bundesliga, saj se v 34 tekmah pokaže vse, kar moštvo premore. A najlepši naslov je tisti, ki smo ga letos osvojili na Wembleyu. Toda merilo bo Bundesliga."

"Bayern je druga najboljša ekipa na svetu. Prva je Barcelona, razlog za to pa je Pep. On vas je že impresioniral s tekočim znanjem nemščine in bo gotovo izvor navdiha za cel nemški nogomet. A najbrž bo razočaran, saj mu zmaga v prvenstvu najbrž ne bo predstavljala prevelikega izziva," je za konec Rummenigge še malce zbodel rivale v nemški ligi.

Guardiola je v štirih letih z Barcelono osvojil kar 14 lovorik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.